Inloggen NLFR

Voordelen van KNX

Een van de belangrijke kernwaarden van KNX is dat het een open systeem is. De KNX Association is een internationale vereniging waarin alle aangesloten fabrikanten gezamenlijk eigenaar zijn van de KNX-technologie. Elke fabrikant die installatiecomponenten produceert, laat de werking ervan controleren door de KNX Associatie die de producten vervolgens certificeert. Hierdoor kan men voor producten met de KNX-technologie volledige interoperabiliteit garanderen, wat het creëren van integrale systemen vereenvoudigt.
KNX is een automatiseringsprotocol dat Europees en wereldwijd is gestandaardiseerd en gecertificeerd. Met dit open protocol is elke opdrachtgever, in tegenstelling tot systemen met een gesloten of fabrikantspecifieke protocollen, verzekerd van een fabrikantonafhankelijke techniek.

Daarnaast zijn gebruikers van KNX op de toekomst voorbereid. Toekomstbestendig vastgoed – een flexibel, energie-efficiënt en duurzaam gebouw dat comfort biedt – kan niet meer zonder woning- of gebouwautomatisering. Een keuze voor KNX is een toekomstvaste investering met behoud van flexibiliteit. Met KNX als automatiseringsstandaard halen gebruikers een technologie in huis die technisch op alle mogelijke toepassingen is voorbereid en die de keuze biedt uit componenten en producten van ruim 400 leden fabrikanten.

Ook op het vlak van betrouwbaarheid is KNX de beste keuze. Communiceren via KNX betekent de zekerheid van een internationaal genormeerd en gestandaardiseerd protocol, waardoor koppeling met de meest uiteenlopende KNX-componenten en -systemen gegarandeerd probleemloos functioneert. De communicatie via het KNX-protocol is daarnaast uitstekend te beschermen, ook bij een (deels) draadloos KNX-systeem.