Inloggen NLFR

Projecten Tertiair

Politiecommissiaraat vlas
Sumismart integreert slimme KNX-installaties in nieuw politiebureau Kortrijk
De politiezone VLAS nam vorig jaar haar intrek in haar nieuwe politiekantoor ‘De Drie Hofsteden’ in Kortrijk. SUMI Smart verzorgde de installatie en integratie van de slimme installaties in het nieuwe commissariaat met een oppervlak van 10.000 m², verdeeld over 3 bouwlagen. De slimme installaties dragen bij aan de efficiëntie van het gebouw op het energetische- en het functionele vlak.
Bekijk project
Agio foto8
db-Electrics renoveert historisch landhuis naar modern advocatenbureau
Een historisch pand van meer dan 200 jaar oud omtoveren naar een modern advocatenbureau; dat was de uitdaging waar db-Electrics voor stond bij de renovatie van Villa Raphaelle. Met behulp van KNX slaagde de system integrator erin om deze uitdaging succesvol te voltooien.
Bekijk project
Photo swde plus
Energiebesparing voor SWDE in Aye
Om een energiebesparing te realiseren, vroeg SWDE aan Casa Domotic om domotica te installeren in haar pand in Aye. Casa Domotic plaatste daarnaast verschillende meters om het gebruik van elektriciteit, water en gas grafisch zichtbaar te maken met wekelijkse rapporten over de verbruiksgegevens.
Bekijk project
Hotelkamer bewerkt
Dynamitec bouwt monumentaal postgebouw om tot ‘Posthotel’ met KNX
Dynamitec heeft dit jaar met behulp van KNX het eclectische postgebouw in Gent omgeturnd naar een hedendaags hotel dat gebruik maakt van meerdere smart building-toepassingen. De KNX Professional begon begin 2015 met het plannen van de ombouw van het monumentale postkantoor naar het posthotel. Het hotel ligt midden in het toeristische hart van de stad op hét scharnierpunt van de klassiek-commerciële as van Gent aan de Korenmarkt, Pakhuisstraat en Graslei. Door de nieuwe functie wordt het gebouw opnieuw volledig toegankelijk voor toeristen en Gentenaars.
Bekijk project
2095 2996 750x563
VMA realiseert Smart Office voor AXA
Kantoorgebouwen creëren waar personeel volledige tijd- en plaats-onafhankelijk kan werken. Dat was de opdracht die AXA eind 2015 aan installatiebedrijf VMA gaf. Door de twee gerenoveerde kantoorgebouwen en het middelste nieuwbouwkantoor te automatiseren op basis van KNX, wist VMA het gewenste Smart Officeconcept te verwezenlijken. AXA heeft daarbij met behulp van de KNX-installaties de mogelijkheid om performant onderhoud op het gebouw te plegen.
Bekijk project
Lg lvarchitecten allconnects kontich 6 750x502
Volledige ontzorging via KNX-systeem in industrieel pand van All Connects
In het industriële pand van All Connects in Kontich zorgt de techniek voor een volledige ontzorging van de gebruikers. Het gebouw, met 1.900 m² werkruimte en opslagplaats maar ook 1.000 m² showroom en kantoren en een conciërgeappartement op de tweede verdieping wordt volledig geregeld en aangestuurd via een KNX-installatie. Elektriciteit Vochten trad hier op als installateur en systeem integrator en creëerde een omgeving waarin de medewerkers van All Connects optimaal kunnen presteren.
Bekijk project
Creagora  8 750x500
Flexibel en aanpasbaar hoofdkantoor gaat dankzij KNX met zijn tijd mee
Op enkele kilometers van Namen, in de buitenwijken van de hoofdstad van Wallonië, heeft een mutualiteit besloten zijn nieuwe gebouwen te vestigen. Om meerwaarde te geven aan dit hoofdkantoor, is het accent gelegd op samenwerking, het delen van werkruimte en de flexibiliteit van het gebouw. Zo zal het gebouw, naast de functie van hoofdkantoor, ook plaats bieden aan een helpdesk en verhuurbare ruimtes voor vergaderingen en seminars.
Bekijk project
Gebouw
Aalters Bedrijvencentrum flexibel en energie-efficiënt met KNX
Kantorencentra krijgen een steeds flexibeler karakter. Flexibiliteit van de werkplek is voor zowel zzp’ers als voor werkgevers belangrijk. Voor Aalters Bedrijvencentrum was flexibiliteit binnen het kantorencomplex dan ook een essentiële eis toen zij CDI-Projects vroegen om een gebouwbeheersysteem te ontwerpen en implementeren. Met hulp van KNX kon CDI-Projects een volledig geïntegreerde gebouwautomatisering opleveren, waarbij de gebruikers op zeer flexibele wijze de bedrijfsruimtes kunnen benutten.
Bekijk project