Inloggen NLFR

Projecten Residentieel

Photo 28 06 19 17 16 38
Casa Domotic optimaliseert aansturing huishoudelijke installaties voor patiënt
De huishoudelijke installaties automatiseren met KNX zodanig dat bewoners met verminderde motorische vaardigheden deze eenvoudig kunnen blijven aansturen. Dat was de opdracht voor Casa Domotic. Gezien de aandoening van de betreffende patiënt stelde het bedrijf zichzelf ook de doelstelling om het project zo snel mogelijk af te ronden.
Bekijk project
5f90b169
Dynamitec realiseert eengezinswoning met ‘tijdloze’ technologie
Voor de realisatie van een nieuw te bouwen eengezinswoning met toekomstbestendige technologie die eenvoudig in is gebruik en aanpasbaar is door de bewoner, integreerde Dynamitec de domotica met KNX. Daarbij verzorgde Dynamitec voor het eerst ook de uitvoering van alle integratiewerkzaamheden.
Bekijk project
2017 05 02 visite chantier everard  1
Casa Domotic maakt privé-villa intelligent via volledige KNX-integratie
In november 2016 begon Casa Domotic aan de ontwerpfase van een uitgebreid project om een privé-villa via integratie van veel verschillende systemen intelligent te maken. In een jaar tijd verzorgde Casa Domotic de integratie van enorm veel, uiteenlopende functies en technieken op basis van KNX. Zo kon de system integrator voldoen aan de wens van de klant om ‘het slimst mogelijke huis’ te realiseren.
Bekijk project
Muziek nieuw
Domotechnology geeft KNX-installatie uit 2001 een flinke upgrade
Domotechnology heeft een KNX-installatie die zij van 2000 tot 2001 installeerde een aanzienlijke upgrade gegeven. Hoewel het project bij oplevering zeer vooruitstrevend was voor die tijd, zijn de installaties door de technologische vooruitgang ingehaald. Door kritisch te kijken naar alle onderdelen van de KNX-installatie wist Domotechnology de verschillende slimme installaties nog slimmer, zuiniger en gebruiksvriendelijker te maken.
Bekijk project
Img 1664
ACA linkt alle domotica in herenhuis aan elkaar met hulp van KNX
Bij de ingrijpende renovatie van een herenhuis greep ACA de gelegenheid aan om het pand aanzienlijk ‘slimmer’ te maken. Dankzij het communicatieprotocol KNX maakte ACA alle installaties draadloos en op afstand bestuurbaar middels meerdere touch screens en smartphones. De domotica in het fraaie herenhuis is hierdoor zeer toegankelijk voor de bewoners.
Bekijk project
Schermafbeelding 2017 10 09 om 11 40 10
Renovatie vierkantshoeve uitgerust met specifieke KNX-eigenschappen
Bij dit project is een vierkantshoeve compleet gerenoveerd tot 6.500 m2 bewoonbare ruimte. Een huzarenstukje waarbij bouwheer, architecten en aannemers zeven jaar lang samenwerkten aan een zeer mooi resultaat. Onder meer dankzij een aantal specifieke eigenschappen van KNX verliep het project, ondanks de lange looptijd, zeer vlot.
Bekijk project
Schermafbeelding 2017 10 09 om 11 14 48
Domoticasysteem in gezinswoning in twee weken uitgebreid gerenoveerd
Is het ingewikkeld een verouderd domoticasysteem in zijn geheel te vervangen voor KNX? Dat valt enorm mee, zo bewees KNX-systemintegrator Easing. In deze gezinswoning bouwde Easing in slechts twee weken tijd een zeer uitgebreid maar verouderd B&B Home Systems domoticasysteem om naar de KNX-standaard. Tot volle tevredenheid van de bewoner.
Bekijk project
Schermafbeelding 2017 10 09 om 10 17 39
Bewoners royale nieuwbouwwoning ontdekken meerwaarde KNX
Dit project is een schoolvoorbeeld van hoe het kan gaan bij projecten met een KNX-systeem. In de eerste gesprekken met KNX-systemintegrator Easing gaf de klant aan alleen de verlichting te willen aansturen. Maar gaandeweg ontdekte de klant steeds meer mogelijkheden van de internationale standaard. Uiteindelijk is nu alle automatisering in deze woning geïntegreerd in het KNX-systeem.
Bekijk project
Foto 1 k750x407
Maximaal comfort en beleving staan centraal in deze luxe woning
Bij de automatisering van deze luxe woning met bijgebouwen draaide alles om comfort en beleving. Vanzelfsprekend wilden de bewoners ook een zorgeloze en doelmatige bediening. Met de systemen die Domotechnology hier realiseerde, is aan al deze voorwaarden voldaan. Het resultaat is een project met een enorme diversiteit aan KNX-producten - van maar liefst 19 KNX-fabrikanten - en diverse integratiehoogstandjes.
Bekijk project
Dynamitec
Langer zelfstandig wonen met KNX
De levensverwachting in België nam de afgelopen jaren sterk toe. Waar de gemiddelde inwoner van België in 1994 gemiddeld 76,7 jaar werd, steeg de levensverwachting in België tot 80,6 jaar in 2014. Eén van de uitdagingen die deze stijging van de levensverwachting met zich meebrengt, is hoe ouderen zelfstandig kunnen blijven wonen. Zeker als de hogere leeftijd meer fysieke gebreken met zich meebrengt. Een creatieve oplossing is de verbouwing van een ouderlijk huis tot een huis met een zorg-woonkarakter met twee woonlagen (kangoeroewoning). Dynamitec gaf zo’n project een innovatieve spin; het bedrijf voerde bij de verbouwing een volledige KNX-installatie uit.
Bekijk project