Inloggen NLFR

Projecten Residentieel

Muziek nieuw
Domotechnology geeft KNX-installatie uit 2001 een flinke upgrade
Domotechnology heeft een KNX-installatie die zij van 2000 tot 2001 installeerde een aanzienlijke upgrade gegeven. Hoewel het project bij oplevering zeer vooruitstrevend was voor die tijd, zijn de installaties door de technologische vooruitgang ingehaald. Door kritisch te kijken naar alle onderdelen van de KNX-installatie wist Domotechnology de verschillende slimme installaties nog slimmer, zuiniger en gebruiksvriendelijker te maken.
Bekijk project
Img 1664
ACA linkt alle domotica in herenhuis aan elkaar met hulp van KNX
Bij de ingrijpende renovatie van een herenhuis greep ACA de gelegenheid aan om het pand aanzienlijk ‘slimmer’ te maken. Dankzij het communicatieprotocol KNX maakte ACA alle installaties draadloos en op afstand bestuurbaar middels meerdere touch screens en smartphones. De domotica in het fraaie herenhuis is hierdoor zeer toegankelijk voor de bewoners.
Bekijk project
Schermafbeelding 2017 10 09 om 11 40 10
Renovatie vierkantshoeve uitgerust met specifieke KNX-eigenschappen
Bij dit project is een vierkantshoeve compleet gerenoveerd tot 6.500 m2 bewoonbare ruimte. Een huzarenstukje waarbij bouwheer, architecten en aannemers zeven jaar lang samenwerkten aan een zeer mooi resultaat. Onder meer dankzij een aantal specifieke eigenschappen van KNX verliep het project, ondanks de lange looptijd, zeer vlot.
Bekijk project
Schermafbeelding 2017 10 09 om 11 14 48
Domoticasysteem in gezinswoning in twee weken uitgebreid gerenoveerd
Is het ingewikkeld een verouderd domoticasysteem in zijn geheel te vervangen voor KNX? Dat valt enorm mee, zo bewees KNX-systemintegrator Easing. In deze gezinswoning bouwde Easing in slechts twee weken tijd een zeer uitgebreid maar verouderd B&B Home Systems domoticasysteem om naar de KNX-standaard. Tot volle tevredenheid van de bewoner.
Bekijk project
Schermafbeelding 2017 10 09 om 10 17 39
Bewoners royale nieuwbouwwoning ontdekken meerwaarde KNX
Dit project is een schoolvoorbeeld van hoe het kan gaan bij projecten met een KNX-systeem. In de eerste gesprekken met KNX-systemintegrator Easing gaf de klant aan alleen de verlichting te willen aansturen. Maar gaandeweg ontdekte de klant steeds meer mogelijkheden van de internationale standaard. Uiteindelijk is nu alle automatisering in deze woning geïntegreerd in het KNX-systeem.
Bekijk project
Foto 1 k750x407
Maximaal comfort en beleving staan centraal in deze luxe woning
Bij de automatisering van deze luxe woning met bijgebouwen draaide alles om comfort en beleving. Vanzelfsprekend wilden de bewoners ook een zorgeloze en doelmatige bediening. Met de systemen die Domotechnology hier realiseerde, is aan al deze voorwaarden voldaan. Het resultaat is een project met een enorme diversiteit aan KNX-producten - van maar liefst 19 KNX-fabrikanten - en diverse integratiehoogstandjes.
Bekijk project
Dynamitec
Langer zelfstandig wonen met KNX
De levensverwachting in België nam de afgelopen jaren sterk toe. Waar de gemiddelde inwoner van België in 1994 gemiddeld 76,7 jaar werd, steeg de levensverwachting in België tot 80,6 jaar in 2014. Eén van de uitdagingen die deze stijging van de levensverwachting met zich meebrengt, is hoe ouderen zelfstandig kunnen blijven wonen. Zeker als de hogere leeftijd meer fysieke gebreken met zich meebrengt. Een creatieve oplossing is de verbouwing van een ouderlijk huis tot een huis met een zorg-woonkarakter met twee woonlagen (kangoeroewoning). Dynamitec gaf zo’n project een innovatieve spin; het bedrijf voerde bij de verbouwing een volledige KNX-installatie uit.
Bekijk project
Aca vnp knx dali rgb bocci dmx prestige 5174 pp1
Energiezuinige villa van alle gemakken voorzien
Deze luxueuze villa is gebaseerd op een passiefhuis concept: huizen die veel minder energie verbruiken dan standaard woningen en die ook minder CO2 uitstoten. De villa gaf de mogelijkheid alle technologieën, gebaseerd op KNX-gestuurde domotica, te verwezenlijken. Het grootste deel van de verlichting wordt bestuurd op basis van het DALI- en DMX-protocol. De verlichting is voornamelijk opgebouwd uit LED-armaturen, type RGB of verscheidene tinten wit. Dit geeft de gebruikers een uitgebreide keuze in sferen.
Bekijk project
Maison
KNX-systeem zorgt voor integrale energiebesparingsmogelijkheden
BASTIN Elektrotechniek uit La Calamine heeft de programmering van het KNX systeem voor een 0-energie eengezinswoning van 180 m2 gerealiseerd. Uitgangspunt was de wens om van enkele interessante parameters van het toekomstige bouwwerk metingen en berekeningen te kunnen doen. Uiteindelijk resulteerde dit in een integrale woningautomatisering waarbij veel energiebesparingsmogelijkheden ontstonden.
Bekijk project