Inloggen NLFR

Renovatie vierkantshoeve uitgerust met specifieke KNX-eigenschappen

Schermafbeelding 2017 10 09 om 11 40 10
Bij dit project is een vierkantshoeve compleet gerenoveerd tot 6.500 m2 bewoonbare ruimte. Een huzarenstukje waarbij bouwheer, architecten en aannemers zeven jaar lang samenwerkten aan een zeer mooi resultaat. Onder meer dankzij een aantal specifieke eigenschappen van KNX verliep het project, ondanks de lange looptijd, zeer vlot.

Een van die eigenschappen is bijvoorbeeld dat de decentrale technologie van KNX het toelaat om in fases te werken, zonder bestaande delen te verstoren. Ten tweede is het KNX-domoticasysteem nagenoeg onbeperkt uit te breiden, dankzij de flexibele backbone van de KNX-installatie. En tenslotte was de lange looptijd van het project voor wat betreft het KNX-systeem geen probleem, omdat de productportefeuille van KNX zo ruim is dat productkeuzes konden evolueren met nieuwe ontwikkelingen.

Stallen en home cinema ruimtes
De bouwheer koos voor Easing als KNX systeem integrator onder meer vanwege de multidisciplinaire samenstelling van hun team. Dit project gaat om een pand met onder meer een zwembad, stallen en een paardenpiste. Verder zijn er drie home cinema ruimtes aanwezig, is er een heuse feestzaal en zijn er 38 zones met multiroom audio gekoppeld aan KNX. Met het KNX-systeem zijn voor de verlichting maar liefst 180 kringen aangelegd, waarvan 137 de mogelijkheid hebben tot dimbaar schakelen. Om de gordijnen en screens aan te sturen zijn in dit project 124 motoren gebruikt.

Projectgegevens
De ruimte met een oppervlak van 6.500 m2 beschikt over 49 zones met individuele temperatuurregeling. Het project heeft 260 alarmzones met bi-directionele integratie van alarmsystemen. Het KNX-systeem is bij een dergelijk groot project, misschien vanzelfsprekend, op afstand te monitoren. Bij dit project zijn zeven fabrikaten toegepast, namelijk Gira, Jung, Zennio, ABB, Basalte, Schneider en Valox. Het aantal deelnemers is 331, verdeeld over 7 zones.

 Schermafbeelding 2017 10 09 om 11 40 38

Schermafbeelding 2017 10 09 om 11 40 51

Naamloos4

Naamloos5

Naamloos6