Inloggen NLFR

Renovatie van verwarming en verlichting

La caleche plus 1000x600
De Waalse KNX integrator Casa Domotic renoveerde voor hotel La Calèche in Durbuy de verwarming en de verlichting. Doel van de renovatie was om het comfort van de gasten te verbeteren en hen een unieke ervaring in de kamers aan te bieden.

Uiteindelijk waren efficiëntie, optimalisatie en elegantie de drie leidmotieven van de renovatiewerkzaamheden. Casa Domotic integreerde daarom het beheer van de verwarming en de ventilatie in de domotica.

Lichtmanagement

Omdat de eigenaar van het hotel wil beschikken over een buitengewoon lichtontwerp, is de de variatie in helderheid van de spots en ledstrips en de kleur van het licht in elke kamer via een tablet te beïnvloeden. De gasten hebben ook de mogelijkheid specifieke lichtscenes voor hun kamer te creëren.

Energieoptimalisatie

Ten einde het energiegebruik van het gebouw te optimaliseren en de maandelijkse uitgaven te verminderen, integreerde Casa Domotic het beheer van de verwarming en ventilatie in de domotica. Het beheer van de verduistering van de ramen en het openen van de deuren werd eveneens gekoppeld aan de domotica in verband met het beheer van verwarming.

www.casadomotic.com