Inloggen NLFR

Renovatie oud klooster krijgt extra dimensie met KNX

Foto klooster 4
Casa Domotic heeft met behulp van KNX een mooie opdracht voltooid voor de Universiteit van Bergen. Het universiteitsgebouw was aan renovatie toe en het was aan de system integrator uit Luik om het voormalige klooster van nieuw elan te voorzien. De architectuur, het feit dat het gebouw al erg oud is en het gegeven dat veel decoratieve onderdelen in hun oorspronkelijk staat moesten worden hersteld, maakte het tot een uitdagend project.

Een server zorgt voor volledige monitoring van alle systemen die in het gebouw zijn aangesloten, zodat er snel actie kan worden ondernomen bij technische storingen. Dezelfde server beheert het kapelgedeelte en het rectoraat en voorziet deze van verschillende sferen, afhankelijk van de gebeurtenissen. 

Aanwezigheidssensoren
Het gebouw beschikt verder over een alarmsysteem en deur- en raamschakelaars. KNX neemt de status van deze systemen over om naar de HVAC te sturen. Bepaalde camera’s in het gebouw zenden een signaal uit om de verlichting aan te schakelen wanneer ze de aanwezigheid van personen detecteren.