Inloggen NLFR

Oog voor kwaliteit in Medisch Centrum Maisières

Aca centre medical750x539
De specialisten van het Medisch Centrum van Maisières, opgericht door dokter Marc Adler, hechten veel waarde aan kwaliteit. Dat geldt voor hun specialistische werk in het medisch centrum, en dat geldt voor het gebouw en zijn functionaliteiten zelf. Toen dokter Marc Adler ACA Electrical Solutions benaderde om de verlichting en automatisering onder handen te nemen, lag het dus voor de hand om voor de kwaliteit van KNX te kiezen.

Nadat Marc Adler meer dan tien jaar leiding had gegeven aan de afdeling oogheelkunde van het Universitair Ziekenhuis Ambroise Paré, wilde hij zich richten op een vorm van geneeskunde waarbij hij echt de tijd kon nemen. Hij wilde mensen én systematisch onderzoeken, én hen rustig uitleggen wat er met hen gebeurde. Het Medisch Centrum van Maisières dat hij oprichtte, bestaat uit een dynamisch team van specialisten. Het heeft meerdere spreekkamers en een operatiekamer waar patiënten worden geholpen aan staar, ooglidcorrecties en andere aandoeningen.

Gebruiksgemak
In een medisch centrum waar kwaliteit, specialismen en aandacht voor de mens hoog in het vaandel staan, ligt de lat ook hoog als het gaat om de verlichting en domotica van het gebouw. ACA Electrical Solutions: ‘De omvang van het te ontwikkelen project en de wensen van dr. Adler vroegen om de kwaliteit van KNX met DALI gateways. Dat sloot ook goed aan bij zijn wens voor een systeem dat gemakkelijk is in gebruik.’ ACA Electrical Solutions nam de kantoren, de spreekkamers en de operatiekamer onder handen in het door architect Tandem’A ontworpen gebouw. Voor de voorbedrading werkte ACA samen met Systimax, voor de verlichting was Zumtobel hun partner. En voor de KNX-installatie gebruikte ACA Electrical Solutions producten van ABB, Zennio en Arcus.

Concentratie dankzij automatisering
Het eindresultaat mag met recht fraai genoemd worden: in een zeer moderne, heldere en smaakvol ingerichte omgeving, worden de cliënten zo ontspannen mogelijk behandeld. En dankzij de automatisering van de domotica en het gemak waarmee dat te bedienen is, kunnen de specialisten zich volledig concentreren op hun belangrijkste werk: de patiënt.