Inloggen NLFR

Neurologisch centrum Fraiture vindt autonomie en veiligheid van patiënten erg belangrijk

Luchtfoto 1000x600
In opdracht van Fraiture werkte integrator Casa Domotica aan de automatisering van de patiëntenkamers van het neurologisch centrum van Fraiture.  Het ziekenhuis investeerde in de automatisering van de kamers met als doel om de zelfstandigheid en het comfort van de bewoners te verhogen.

De meerderheid van de patiënten zijn bewoners met ernstige mobiliteitsproblemen, waaronder verlamming aan alle vier de ledematen. Het is daardoor belangrijk dat de drempel om huishoudelijke apparaten aan te sturen zo laag mogelijk ligt.

Gebruiksgemak

Dankzij een scherm binnen handbereik kunnen de patiënten de medische staf oproepen en de verlichting, verwarming, zonwering en televisie in hun kamer bedienen. Op dezelfde manier zijn de woonkamers en de gangen verbonden met de huisautomatisering om het onderhoud en de vervanging van defecte apparaten te vergemakkelijken.

Meer veiligheid

Toezicht op de installatie is in handen van de verpleegkundigen die de kamers op hun verdieping kunnen bedienen zonder daarheen te hoeven gaan. Daarnaast heeft de technische dienst ook de mogelijkheid om vanaf zijn werkplek elke te vervangen verlichting te zien.

Extra comfort

Casa Domotica plaatste verder een weerstation om het hele gebouw tegen zonlicht te beschermen. Afhankelijk van de lichtintensiteit en de buitentemperatuur wordt de zonwering ingeschakeld voor het optimale comfort van de bewoners.

www.casadomotic.com