Inloggen NLFR

KNX Award

Jaarlijks reikt KNX België de KNX Innovation Award uit. Deze onderscheiding wordt toegekend aan een KNX-specialist met het meest innovatieve KNX-project. De award is een initiatief van KNX België in samenwerking met Nelectra en Fedelec. De jury bestaat uit deskundigen, afkomstig uit de organisaties die deze prijs organiseren.

Wilt u een project indienen, dan moet het project aan een paar voorwaarden voldoen.
- het project moet inmiddels zijn opgeleverd, waarbij de opleverdatum niet ouder is dan twee jaar;
- het ingediende project dient in België te liggen;
- De indiener van het project moet lid zijn van de KNX Professionals België of van een erkende beroepsvereniging;
- De KNX Professional of erkende installateur moet zelf betrokken zijn geweest bij de realisatie van het project.

Selectiecriteria
De jury zal bij de beoordeling letten op een drietal aspecten en zal op basis daarvan een totaaloordeel bepalen. Het project dat het beste scoort op alle selectiecriteria, wordt de uiteindelijke winnaar. De criteria zijn:

  • Innovatie: wat is de complexiteit van het project en hoe is de integratie van KNX met andere systemen opgelost.
  • Commercieel: was is de marktpotentie van deze oplossing voor andere projecten.
  • Originaliteit: hoe bijzonder is het project en wat is de voorbeeldfunctie voor KNX.
  • Totaaloordeel: welk project is in zijn totaliteit het beste voorbeeld voor een innovatief KNX-project.
Het inschrijfformulier voor de KNX Innovation Award kunt u hier downloaden en ingevuld opsturen naar info@knx.be.

 Hieronder vindt u de winnaars van de KNX Innovation Award in 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019, met de meest recente winnaar bovenaan.


Politiecommissiaraat vlas
Sumismart integreert slimme KNX-installaties in nieuw politiebureau Kortrijk
De politiezone VLAS nam vorig jaar haar intrek in haar nieuwe politiekantoor ‘De Drie Hofsteden’ in Kortrijk. SUMI Smart verzorgde de installatie en integratie van de slimme installaties in het nieuwe commissariaat met een oppervlak van 10.000 m², verdeeld over 3 bouwlagen. De slimme installaties dragen bij aan de efficiëntie van het gebouw op het energetische- en het functionele vlak.
Bekijk project
2017 05 02 visite chantier everard  1
Casa Domotic maakt privé-villa intelligent via volledige KNX-integratie
In november 2016 begon Casa Domotic aan de ontwerpfase van een uitgebreid project om een privé-villa via integratie van veel verschillende systemen intelligent te maken. In een jaar tijd verzorgde Casa Domotic de integratie van enorm veel, uiteenlopende functies en technieken op basis van KNX. Zo kon de system integrator voldoen aan de wens van de klant om ‘het slimst mogelijke huis’ te realiseren.
Bekijk project
Hotelkamer bewerkt
Dynamitec bouwt monumentaal postgebouw om tot ‘Posthotel’ met KNX
Dynamitec heeft dit jaar met behulp van KNX het eclectische postgebouw in Gent omgeturnd naar een hedendaags hotel dat gebruik maakt van meerdere smart building-toepassingen. De KNX Professional begon begin 2015 met het plannen van de ombouw van het monumentale postkantoor naar het posthotel. Het hotel ligt midden in het toeristische hart van de stad op hét scharnierpunt van de klassiek-commerciële as van Gent aan de Korenmarkt, Pakhuisstraat en Graslei. Door de nieuwe functie wordt het gebouw opnieuw volledig toegankelijk voor toeristen en Gentenaars.
Bekijk project
Foto 1 k750x407
Maximaal comfort en beleving staan centraal in deze luxe woning
Bij de automatisering van deze luxe woning met bijgebouwen draaide alles om comfort en beleving. Vanzelfsprekend wilden de bewoners ook een zorgeloze en doelmatige bediening. Met de systemen die Domotechnology hier realiseerde, is aan al deze voorwaarden voldaan. Het resultaat is een project met een enorme diversiteit aan KNX-producten - van maar liefst 19 KNX-fabrikanten - en diverse integratiehoogstandjes.
Bekijk project
Dynamitec
Langer zelfstandig wonen met KNX
De levensverwachting in België nam de afgelopen jaren sterk toe. Waar de gemiddelde inwoner van België in 1994 gemiddeld 76,7 jaar werd, steeg de levensverwachting in België tot 80,6 jaar in 2014. Eén van de uitdagingen die deze stijging van de levensverwachting met zich meebrengt, is hoe ouderen zelfstandig kunnen blijven wonen. Zeker als de hogere leeftijd meer fysieke gebreken met zich meebrengt. Een creatieve oplossing is de verbouwing van een ouderlijk huis tot een huis met een zorg-woonkarakter met twee woonlagen (kangoeroewoning). Dynamitec gaf zo’n project een innovatieve spin; het bedrijf voerde bij de verbouwing een volledige KNX-installatie uit.
Bekijk project
Gebouw
Aalters Bedrijvencentrum flexibel en energie-efficiënt met KNX
Kantorencentra krijgen een steeds flexibeler karakter. Flexibiliteit van de werkplek is voor zowel zzp’ers als voor werkgevers belangrijk. Voor Aalters Bedrijvencentrum was flexibiliteit binnen het kantorencomplex dan ook een essentiële eis toen zij CDI-Projects vroegen om een gebouwbeheersysteem te ontwerpen en implementeren. Met hulp van KNX kon CDI-Projects een volledig geïntegreerde gebouwautomatisering opleveren, waarbij de gebruikers op zeer flexibele wijze de bedrijfsruimtes kunnen benutten.
Bekijk project