Inloggen NLFR

Flexibel en aanpasbaar hoofdkantoor gaat dankzij KNX met zijn tijd mee

Creagora  8 750x500
Op enkele kilometers van Namen, in de buitenwijken van de hoofdstad van Wallonië, heeft een mutualiteit besloten zijn nieuwe gebouwen te vestigen. Om meerwaarde te geven aan dit hoofdkantoor, is het accent gelegd op samenwerking, het delen van werkruimte en de flexibiliteit van het gebouw. Zo zal het gebouw, naast de functie van hoofdkantoor, ook plaats bieden aan een helpdesk en verhuurbare ruimtes voor vergaderingen en seminars.

Voor dit volledig nieuwe project, dichtbij de belangrijke verkeersaders en met een wijds, groen uitzicht, heeft de opdrachtgever geprofiteerd van de samenwerking tussen de bouwbedrijven, de technische specialisten, inclusief het voorbereidende werk van een Waalse KNX systeem integrator. De flexibiliteit en aanpasbaarheid van het gebouw zijn doordacht en vele domoticatoepassingen zijn geïntegreerd, hetzij rechtstreeks via KNX, hetzij via gateways met de KNX-standaard: lichtmanagement (ON/OFF, Dali, DMX), zoneregeling voor het HVAC-systeem, anti-inbraaksysteem (meldingen door raam- en deurcontacten, inschakelen van verlichting op de plek waar een melding is), toegangscontrole en bewaking van het gebouw. Zo verzorgt Casa Domotic een geautomatiseerde bescherming van het gebouw en zijn gebruikers.

Veiligheid en comfort
KNX domotica had een belangrijk aandeel bij de bouw van dit project.
Het doel van Casa Domotic is het leveren van een integrale oplossing voor woning- en gebouwautomatisering aan bedrijven en particulieren. Deze technologie vergroot de veiligheid en het comfort van de gebruikers aanzienlijk en levert een vermindering van het energiegebruik door het automatiseren en vereenvoudigen van regelsystemen.

Dankzij systeem integrator Casa Domotic vormt de KNX-standaard opnieuw de basis voor een gebouw dat met haar tijd meegaat.