Inloggen NLFR

Energiezuinige villa van alle gemakken voorzien

Aca vnp knx dali rgb bocci dmx prestige 5174 pp1
Deze luxueuze villa is gebaseerd op een passiefhuis concept: huizen die veel minder energie verbruiken dan standaard woningen en die ook minder CO2 uitstoten. De villa gaf de mogelijkheid alle technologieën, gebaseerd op KNX-gestuurde domotica, te verwezenlijken. Het grootste deel van de verlichting wordt bestuurd op basis van het DALI- en DMX-protocol. De verlichting is voornamelijk opgebouwd uit LED-armaturen, type RGB of verscheidene tinten wit. Dit geeft de gebruikers een uitgebreide keuze in sferen.

Beheer per ruimte geregeld
Alle schakelaars zijn van de merken Basalte en Arcus. Met de KNX-regeling kan de eigenaar de gehele verwarmingsinstallatie ruimte voor ruimte beheren. De rolluiken en zonneschermen zijn handmatig aan te sturen, of automatisch via het weerstation. De luxaflex en de gordijnen worden per vertrek geregeld of per groep.

Optimaal gebruiksgemak
Energiemeters, alarminstallatie, toegangscontrole, video-intercom en de vochtigheidsmeter: allen zijn gekoppeld aan de KNX-automatisering. Bij elk type bediening is optimaal gebruiksgemak voor de bewoners het uitgangspunt: of dat nu via automatische detectie, handmatig of een afstandsbediening verloopt. Het project is volledig voorbekabeld voor elk type datatransport, van met name de AV-installaties. Alle vertrekken zijn uitgerust met Wi-Fi.

Prestigeproject van een villa 
·         Gerealiseerd door ACA Electrical Solutions

·         Type realisatie: Algemene elektrotechniek / voorbekabeling / domotica

·         Sector: Utiliteit / Horeca / Residentieel / Industrie / Financieel / Prestige / Informatica / Datacenter / Medisch /

          Zorg / Onroerend goed

·         Ontwikkelaar/aannemer: VNP

·         Architect: Urban Platform (www.urbanplatform.com/unit/concept-and-architectural-design/bru-020-house)

·         Technisch adviesbureau: Concept Control

·         Partners verlichting: Erco, Zumtobel, Bocci

·         Partners domotica: KNX - ABB, Basalte, Arcus, BAB-Tech en Zennio

·         Partner voorbekabeling: Systimax

·         Partner AV-installatie: Riva Audio