Inloggen NLFR

Dynamitec realiseert eengezinswoning met ‘tijdloze’ technologie

5f90b169
Voor de realisatie van een nieuw te bouwen eengezinswoning met toekomstbestendige technologie die eenvoudig in is gebruik en aanpasbaar is door de bewoner, integreerde Dynamitec de domotica met KNX. Daarbij verzorgde Dynamitec voor het eerst ook de uitvoering van alle integratiewerkzaamheden.

Tijdens het voortraject legde Dynamitec de eindgebruiker en de architect verschillende inzichten en concrete oplossingen voor. Dat de system integrator alle werkzaamheden op zich nam en er dus één aanspreekpunt was voor alle activiteiten, gaf de eindgebruiker veel vertrouwen.

Gebruiksvriendelijke display

Binnen de nieuwbouwwoning zorgde Dynamitec voor dimbare verlichting die op elk moment kan worden opgesplitst. Op een centrale plek in het huis biedt een gebruiksvriendelijke display de bewoners de gelegenheid om te navigeren tussen verschillende sferen. Dynamitec integreerde daarnaast ook de besturing van de gordijnen via KNX, zodat deze automatisch en weersafhankelijk of door de bewoners ingegeven, open en dicht gaan.

Geïntegreerde domotica

De bewoners hebben de mogelijkheid om de garagepoorten en de hekken te openen via de visualisatie op de display, drukknoppen en codepaneel. Verder zijn ook onder andere de videofoon, audio/video, HVAC-installatie en het alarm/brandsysteem gekoppeld via KNX. De visualisatie van alle domotica is overzichtelijk gemaakt voor de bewoner door gebruik te maken van de Gira Home Server.

Complete traject

Dynamitec nam binnen het project alle werkzaamheden voor haar rekening; van de voorbereiding tot de uitvoering en de afwerking. De system integrator leverde in december 2016 de offerte aan, waarna de uitvoering plaatsvond in 2017 en 2018. In juni 2018 leverde Dynamitec het project op. Het project bestaat uit één zone en één lijn met 45 componenten van vier verschillende fabrikanten.