Inloggen NLFR

Dynamitec automatiseert laagspanningsinstallatie sportpark De Schorre Oostende

1 screenshot cloud
Dynamitec automatiseerde en optimaliseerde de laagspanningsinstallatie van sportpark De Schorre Oostende. De system integrator maakte de laagspanningsinstallatie op afstand beheerbaar. Daarnaast zorgde Dynamitec voor een gebruiksvriendelijke visualisatie in combinatie met realtime monitoring, datamining en analyse voor het energiegebruik en de cruciale installaties.

Voor de automatisering van de laagspanningsinstallatie van het sportpark koos Dynamitec voor KNX. De keuze voor KNX gaf hen veel integratiemogelijkheden voor het project in het sportpark, waar ook voetbalclub KVO Oostende wekelijks zijn trainingen afwerkt.

Automatisatie veldverlichting

Dynamitec koppelde de boekingssoftware RecreateX aan de laagspanningsinstallatie, zodat alleen op gereserveerde tijdstippen de veldverlichting aangaat bij de sportvelden. En dat alleen als er te weinig daglicht is. Op het moment dat de verlichting wordt vrijgegeven, wordt ook de elektriciteit richting de voetpadkasten nabij het gereserveerde terrein vrijgegeven. Door het ontwerp van Dynamitec is de laagspanningsinstallatie nu zowel manueel als automatisch op afstand te beheren.

Koppeling met de cloud

Onderdeel van de projectwerkzaamheden was het koppelen van de installatie met de cloud. Hierdoor brengt Dynamitec niet alleen het algemene energieverbruik van het sportpark in kaart, maar is het ook mogelijk om per event te kijken hoeveel energie er wordt verbruikt. De cloud-omgeving zorgt daarnaast via gepersonaliseerde dashboards in een webbrowseromgeving voor de nodige analyses, bewakingen en waarschuwingen richting de facility manager. Hierdoor blijft de elektrische werking van de installatie gewaarborgd.


Projectfeiten

In totaal telt het project 53 KNX-projectdeelnemers, 1 KNX-zone en 2 KNX-lijnen. Dynamitec zorgde ervoor dat 614 objecten binnen het sportpark worden gemonitord door het systeem. Sportpark De Schorre Oostende telt:

·      22 voetbalterreinen
·      Joggingsparcours
·      Baseballterrein
·      American footballveld
·      Cricketterrein
·      Wielerpiste
·      Mountainbikeparcours
·      Evenementenweide
·      BMX-parcours
·      Sportcentrum


https://dynamitec.be/