Inloggen NLFR

Domoticasysteem in gezinswoning in twee weken uitgebreid gerenoveerd

Schermafbeelding 2017 10 09 om 11 14 48
Is het ingewikkeld een verouderd domoticasysteem in zijn geheel te vervangen voor KNX? Dat valt enorm mee, zo bewees KNX-systemintegrator Easing. In deze gezinswoning bouwde Easing in slechts twee weken tijd een zeer uitgebreid maar verouderd B&B Home Systems domoticasysteem om naar de KNX-standaard. Tot volle tevredenheid van de bewoner.

Dit project laat uitstekend zien hoe merkgebonden systemen in de domoticamarkt de afgelopen tien jaar zijn ingehaald door de merkonafhankelijke KNX-standaard. Aangezien  het ging om renovatie van het volledige systeem, vonden de werkzaamheden plaats tijdens de vakantieperiode van de bewoners. Op het moment dat Easing het oude systeem begon te verwijderen, was er geen weg terug en tikte de klok verder.

Eind aan gigantische energiekosten
De eigenaar van de woning was erg ontevreden over zijn huidige B&B Home Systems installatie. De installatie was niet bedrijfszeker en het bedieningscomfort was ondermaats. Daarnaast werkte de aansturing naar het HVAC-systeem zo slecht dat de energiekosten van het gezin hallucinante proporties aannamen. Het vooruitzicht een merkonafhankelijke KNX-installatie te hebben en de garantie van Easing om de ombouw binnen twee weken volledig te kunnen uitvoeren, waren doorslaggevend voor de bewoner van deze woning.

Zorgeloos ombouwen
Het lukte de KNX-systeemintegrator inderdaad om de renovatie in een periode van twee weken rond te krijgen. Enkele onderdelen die zijn geautomatiseerd in de woning zijn de dimbare verlichting, opgebouwd uit 65 kringen, de gordijnen, screens en schuifwanden, HVAC en energie-efficiëntie, het beveiligingssysteem, de videofonie met toegangscontrole, monitoring van alle systemen op afstand en het multimediasysteem op basis van Sonos. Voor Easing was dit project een testcase om aan te tonen dat zij in zeer korte tijd zorgeloos kunnen ombouwen. ‘De eigenaar van de gezinswoning was uitermate tevreden’, zegt de KNX-systeemintegrator, ‘sindsdien hebben we al twee andere gelijkaardige installaties volledig omgebouwd.’

Schermafbeelding 2017 10 09 om 11 14 33  

 Naamloos1
Naamloos2 Naamloos3