Inloggen NLFR

Domotechnology renoveert begane grond en skylounge in Lindner hotel

Img 20190515 wa0011
Voor het Lindner Hotel WTC & City Lounge Antwerp verzorgde Domotechnology de renovatie van de skylounge en de begane grond. Bij de renovatie van de skylounge koos de system integrator voor KNX als aansturingsprotocol voor de verlichting en de schermen. Op de begane grond is gekozen voor KNX om alle installaties mee aan te sturen.

Bij de renovatie van de skylounge koos Domotechnology voor Crestron voor de aansturing van de video- en audio-installaties. Een gateway verbindt Crestron met KNX, waardoor de bediening van de video-, audio-, en verlichtingsinstallaties via één besturingsplatform zijn te visualiseren en bedienen.

Verlichting skylounge
Voor de verlichting van de skylounge in het luxe hotel, koos Domotechnology voor Dali-armaturen die via 6 Dali-gateways worden aangestuurd. De vergaderruimtes zijn uitgerust met Z41 bedieningspanelen waarmee gebruikers de ruimtes naar wens kunnen aanpassen. Bij de dienstinkom is er een bedieningspaneel voor het personeel waar zij de hele verdieping mee kunnen aansturen.

Multifunctionele lichten
De multifunctionele ruimte die dienstdoet als vergaderruimte is ook inzetbaar voor grote evenementen. Met de 25 RGB-spots die via een gateway tussen DMX en KNX worden aangestuurd is het ook mogelijk om deze ruimte als feestzaal te gebruiken.

Vervolgopdracht
Omdat de eigenaar van het Lindner hotel tevreden was over hoe het KNX-systeem in de skylounge functioneert, koos hij bij de renovatie van de begane grond ook voor KNX. Ook hier plaatste Domotechnology Dali gateways om het grootste deel van de verlichting aan te sturen. De overige sfeerverlichting wordt met de gewone dimmers aangestuurd.

Sfeerlichten
In de lobby op de begane grond staan drie kunstwerken met geïntegreerde RBG LED-strips. Deze LED-strips kunnen worden bediend met een centrale touchscreen aan de balie. Daarnaast zijn in de bar/lounge 25 DMX-spots geplaatst die via KNX bedienbaar zijn om een bepaalde sfeer te creëren. Zodra er een dj komt spelen, bepaalt de muziek wat de spots precies doen.

Eigen bedienpanelen
Net als in de skylounge kan de volledige begane grond bediend worden door een Z41 die bij de balie staat. De exclusieve lounge en meeting room op de begane grond hebben eveneens hun eigen bedienpaneel. Inmiddels gaan er geruchten dat voor de renovatie van het restaurant op de 1e etage – die staat gepland voor het einde van het jaar – ook de keuze zal vallen op KNX.