Inloggen NLFR

db-Electrics renoveert historisch landhuis naar modern advocatenbureau

Agio foto8
Een historisch pand van meer dan 200 jaar oud omtoveren naar een modern advocatenbureau; dat was de uitdaging waar db-Electrics voor stond bij de renovatie van Villa Raphaelle. Met behulp van KNX slaagde de system integrator erin om deze uitdaging succesvol te voltooien.

De opdrachtgever wilde een volledige KNX-integratie van alle technieken in het oude landhuis. Het was daarnaast ook de bedoeling dat het pand modulair opgesplitst kon worden op het moment dat de opdrachtgever dit wilde.

Coördinatie

Bij aanvang van het project was het pand in slechte staat, maar vanwege de historische waarde voor de wijk is besloten dat het gebouw behouden moest worden. Db-Electrics was vanaf het eerste moment betrokken bij het project en zorgde voor de coördinatie op technisch vlak.

Centrale aansturing

De besturing van de domotica in het gerenoveerde Villa Raphaelle wordt centraal aangestuurd via een Z41 touchscreen. Integratie met het brandalarm zorgt voor het openen van de zonweringsschermen en het inschakelen van de verlichting wanneer het brandalarm aanslaat. Bijna alle verlichting in het gebouw kan gedimd worden om aan de juiste sfeer te voldoen.

Verwarming en ventilatie

Een Vaillant gateway en thermoventielen per etage sturen de verwarmingsinstallatie in het advocatenkantoor aan, waardoor er zeven verwarmingszones zijn. De temperatuurmeting gebeurt in de schakelaars. Ventilatie in het pand is eveneens per verdieping geïntegreerd en wordt aangestuurd via aanwezigheidsmelders.

Vergaderruimtes

De drie vergaderruimtes in het gebouw beschikken over integratie met RTI voor de aansturing van de AV-apparatuur en bediening via de iPad die aan de muur zit. Deze ruimtes zijn verder via KNX geïntegreerd met projectorlift, schermen, projectiescherm en verlichting. Het project bestaat uit vier zones met 81 componenten van zeven fabrikanten.