Inloggen NLFR

Casa Domotic maakt privé-villa intelligent via volledige KNX-integratie

2017 05 02 visite chantier everard  1
In november 2016 begon Casa Domotic aan de ontwerpfase van een uitgebreid project om een privé-villa via integratie van veel verschillende systemen intelligent te maken. In een jaar tijd verzorgde Casa Domotic de integratie van enorm veel, uiteenlopende functies en technieken op basis van KNX. Zo kon de system integrator voldoen aan de wens van de klant om ‘het slimst mogelijke huis’ te realiseren.

De enorme diversiteit aan technieken waarmee Casa Domotic integraties kan verzorgen, was voor de klant een belangrijke reden om deze system integrator te selecteren. Een andere belangrijke factor bij die keuze was het feit dat Casa Domotic als KNX Professional volledig bekend is met alle aspecten van KNX-integraties.

Veel gekoppelde systemen

Casa Domotic verzorgde bij dit project de integratie van onder andere de verschillende verwarmingssystemen, de ventilatie, de vele soorten verlichting op basis van Dali, het dimmen van led-lampen, de koppeling van de AV-systemen, de deurcommunicatie, de regeling van het zwembad, een inbraakdetectiesysteem en biometrische toegangscontrole. Het uitgebreide energiemonitoringsysteem van de villa en de tuinsproeier worden ook via het KNX-systeem aangestuurd.

Privé-bioscoop

In de toekomst is er nog de mogelijkheid om een privé-bioscoop in de villa in zijn geheel te integreren binnen de KNX-automatisering. Casa Domotic rondde het project in september 2018 af. In totaal omvat het project 169 componenten van 13 verschillende fabrikanten, gekoppeld op vijf verschillende KNX-lijnen.