Inloggen NLFR

ACA linkt alle domotica in herenhuis aan elkaar met hulp van KNX

Img 1664
Bij de ingrijpende renovatie van een herenhuis greep ACA de gelegenheid aan om het pand aanzienlijk ‘slimmer’ te maken. Dankzij het communicatieprotocol KNX maakte ACA alle installaties draadloos en op afstand bestuurbaar middels meerdere touch screens en smartphones. De domotica in het fraaie herenhuis is hierdoor zeer toegankelijk voor de bewoners.

Het herenhuis bestaat uit vele grote, open ruimtes. Door alle domotica toegankelijk te maken via één platform kunnen de bewoners de verschillende installaties besturen, onafhankelijk van waar zij zich in het pand bevinden.

Verlichting

De sfeervolle ledverlichting in het herenhuis laat de lichte kleuren van de natuurstenen wanden en vloeren en witte plafonds goed tot hun recht komen. Om overal de verlichting, warmte en sfeer te kunnen instellen, integreerde ACA de lichtpunten tijdens de renovatiewerkzaamheden via KNX/DALI-gateways van ABB binnen het KNX-systeem. Het beheer en de scripting van de verlichting gebeurt via deze gateways, de bediening kan op elke etage via een iPad die in de wandhouder EVE van Basalte is bevestigd. Het is echter ook mogelijk om de belichting te bedienen via de esthetisch fraai vormgegeven CJC Nina tasters.

Aansturing binnenzwembad

Het prestigieuze huis heeft ook een binnenzwembad, dat na de renovatiewerkzaamheden van ACA volledig wordt aangestuurd door een waterdicht touch screen. Dit touch screen stuurt alle ledverlichting in het inpandige zwembad aan en bestuurt ook het rolluik waarmee de gebruiker het zwembad kan afdekken. De gemotoriseerde schuifpui, die toegang geeft tot het prachtige terras en de tuin, is ook aanstuurbaar via het touch screen. Het touch screen voert verder dezelfde opdrachten uit als de iPad’s op de verdiepingsvloeren, waaronder de muziekdistributie via Sonos en de deurintercom. Het KNX-protocol vervulde daarnaast ook een rol bij de programmering en regeling van de sfeerverlichting in de tuin.

www.aca.be