Inloggen NLFR

Projecten

La caleche plus 1000x600
Renovatie van verwarming en verlichting
De Waalse KNX integrator Casa Domotic renoveerde voor hotel La Calèche in Durbuy de verwarming en de verlichting. Doel van de renovatie was om het comfort van de gasten te verbeteren en hen een unieke ervaring in de kamers aan te bieden.
Bekijk project
Luchtfoto 1000x600
Neurologisch centrum Fraiture vindt autonomie en veiligheid van patiënten erg belangrijk
In opdracht van Fraiture werkte integrator Casa Domotica aan de automatisering van de patiëntenkamers van het neurologisch centrum van Fraiture.  Het ziekenhuis investeerde in de automatisering van de kamers met als doel om de zelfstandigheid en het comfort van de bewoners te verhogen.
Bekijk project
Photo swde plus
Energiebesparing voor SWDE in Aye
Om een energiebesparing te realiseren, vroeg SWDE aan Casa Domotic om domotica te installeren in haar pand in Aye. Casa Domotic plaatste daarnaast verschillende meters om het gebruik van elektriciteit, water en gas grafisch zichtbaar te maken met wekelijkse rapporten over de verbruiksgegevens.
Bekijk project
Photo lgp mons
Energieoptimalisatie van winkelcentrum Les Grands Prés in Mons met KNX
Casa Domotic heeft de energieoptimalisatie verzorgd voor het winkelcentrum Les Grand Prés in Mons. Een essentieel punt van deze commerciële ruimte was energieoptimalisatie, omdat het een aanzienlijke hoeveelheid verlichtingsapparatuur heeft.
Bekijk project
1 screenshot cloud
Dynamitec automatiseert laagspanningsinstallatie sportpark De Schorre Oostende
Dynamitec automatiseerde en optimaliseerde de laagspanningsinstallatie van sportpark De Schorre Oostende. De system integrator maakte de laagspanningsinstallatie op afstand beheerbaar. Daarnaast zorgde Dynamitec voor een gebruiksvriendelijke visualisatie in combinatie met realtime monitoring, datamining en analyse voor het energiegebruik en de cruciale installaties.
Bekijk project
Muziek nieuw
Domotechnology geeft KNX-installatie uit 2001 een flinke upgrade
Domotechnology heeft een KNX-installatie die zij van 2000 tot 2001 installeerde een aanzienlijke upgrade gegeven. Hoewel het project bij oplevering zeer vooruitstrevend was voor die tijd, zijn de installaties door de technologische vooruitgang ingehaald. Door kritisch te kijken naar alle onderdelen van de KNX-installatie wist Domotechnology de verschillende slimme installaties nog slimmer, zuiniger en gebruiksvriendelijker te maken.
Bekijk project
Alfen
Energy Traffic Control met KNX
De elektrische netwerken van de toekomst gaan er totaal anders uitzien. Vandaag de dag zijn er nog grote hoeveelheden energie beschikbaar van kerncentrales, maar naarmate de shift naar het gebruik van groene energie vordert, moeten vraag en aanbod op elkaar worden afgestemd. KNX is het ideale protocol voor die afstemming tussen de vraag en het aanbod van groene energie.
Bekijk project
Img 1664
ACA linkt alle domotica in herenhuis aan elkaar met hulp van KNX
Bij de ingrijpende renovatie van een herenhuis greep ACA de gelegenheid aan om het pand aanzienlijk ‘slimmer’ te maken. Dankzij het communicatieprotocol KNX maakte ACA alle installaties draadloos en op afstand bestuurbaar middels meerdere touch screens en smartphones. De domotica in het fraaie herenhuis is hierdoor zeer toegankelijk voor de bewoners.
Bekijk project
Hotelkamer bewerkt
Dynamitec bouwt monumentaal postgebouw om tot ‘Posthotel’ met KNX
Dynamitec heeft dit jaar met behulp van KNX het eclectische postgebouw in Gent omgeturnd naar een hedendaags hotel dat gebruik maakt van meerdere smart building-toepassingen. De KNX Professional begon begin 2015 met het plannen van de ombouw van het monumentale postkantoor naar het posthotel. Het hotel ligt midden in het toeristische hart van de stad op hét scharnierpunt van de klassiek-commerciële as van Gent aan de Korenmarkt, Pakhuisstraat en Graslei. Door de nieuwe functie wordt het gebouw opnieuw volledig toegankelijk voor toeristen en Gentenaars.
Bekijk project
Vbdck domica
Nieuwe generatie en nieuwe technieken in Brouwerij VBDCK
Brouwerij ‘Verbeeck-Back’ bestaat al sinds eind 19de eeuw, vanaf 1909 als eigendom van de familie Verbeeck. In 1966 werd de brouwerij stopgezet, maar in 2015 is de brouwerij nieuw leven ingeblazen door een nieuwe generatie, versterkt met familie De Cock. Zo is brouwerij VBDCK tegenwoordig een inspirerende locatie waar eeuwenoude ambacht en eigentijdse technieken zoals KNX-automatisering samenkomen.
Bekijk project