Inloggen NLFR

Projecten

Hotelkamer bewerkt
Dynamitec bouwt monumentaal postgebouw om tot ‘Posthotel’ met KNX
Dynamitec heeft dit jaar met behulp van KNX het eclectische postgebouw in Gent omgeturnd naar een hedendaags hotel dat gebruik maakt van meerdere smart building-toepassingen. De KNX Professional begon begin 2015 met het plannen van de ombouw van het monumentale postkantoor naar het posthotel. Het hotel ligt midden in het toeristische hart van de stad op hét scharnierpunt van de klassiek-commerciële as van Gent aan de Korenmarkt, Pakhuisstraat en Graslei. Door de nieuwe functie wordt het gebouw opnieuw volledig toegankelijk voor toeristen en Gentenaars.
Bekijk project
Vbdck domica
Nieuwe generatie en nieuwe technieken in Brouwerij VBDCK
Brouwerij ‘Verbeeck-Back’ bestaat al sinds eind 19de eeuw, vanaf 1909 als eigendom van de familie Verbeeck. In 1966 werd de brouwerij stopgezet, maar in 2015 is de brouwerij nieuw leven ingeblazen door een nieuwe generatie, versterkt met familie De Cock. Zo is brouwerij VBDCK tegenwoordig een inspirerende locatie waar eeuwenoude ambacht en eigentijdse technieken zoals KNX-automatisering samenkomen.
Bekijk project
Schermafbeelding 2017 10 09 om 12 07 19
700 jaar oud kasteel Ter Beke in volle glorie gerenoveerd én geautomatiseerd
Al zeven eeuwen staat kasteel Ter Beke bekend als een plek waar mensen van stand komen ontspannen en feestvieren. Helaas gleed het kasteel 30 jaar geleden steeds meer af richting verval. Maar in 2016 is het in al zijn pracht en praal gerenoveerd. In het kasteel huist nu feestzalencomplex Salons van Edel met ruimte voor 1000 gasten. Easing mocht Salons van Edel voorzien van een KNX-systeem, waardoor het gebouw nu zeer eenvoudig, sfeervol en comfortabel valt te beheren.
Bekijk project
Schermafbeelding 2017 10 09 om 11 40 10
Renovatie vierkantshoeve uitgerust met specifieke KNX-eigenschappen
Bij dit project is een vierkantshoeve compleet gerenoveerd tot 6.500 m2 bewoonbare ruimte. Een huzarenstukje waarbij bouwheer, architecten en aannemers zeven jaar lang samenwerkten aan een zeer mooi resultaat. Onder meer dankzij een aantal specifieke eigenschappen van KNX verliep het project, ondanks de lange looptijd, zeer vlot.
Bekijk project
Schermafbeelding 2017 10 09 om 11 14 48
Domoticasysteem in gezinswoning in twee weken uitgebreid gerenoveerd
Is het ingewikkeld een verouderd domoticasysteem in zijn geheel te vervangen voor KNX? Dat valt enorm mee, zo bewees KNX-systemintegrator Easing. In deze gezinswoning bouwde Easing in slechts twee weken tijd een zeer uitgebreid maar verouderd B&B Home Systems domoticasysteem om naar de KNX-standaard. Tot volle tevredenheid van de bewoner.
Bekijk project
Relex2 domica
Domica integreert KNX-systeem in showroom Relex
In de showroom, kantoorruimte en fabriekshal van Relex is alle KNX-automatisering naadloos geïntegreerd in de omgeving. Relex ontwerpt en bouwt luxe zwembaden en wellness-installaties. Voor een bedrijf dat veel waarde hecht aan techniek, hygiëne, kwaliteit en de inrichting van een ruimte, is het geen verrassing dat zij kozen voor een soepel werkend KNX-systeem. KNX-systeemintegrator Domica was verantwoordelijk voor de integratie van de domotica-installatie in deze luxueuze showroom.
Bekijk project
Schermafbeelding 2017 10 09 om 10 17 39
Bewoners royale nieuwbouwwoning ontdekken meerwaarde KNX
Dit project is een schoolvoorbeeld van hoe het kan gaan bij projecten met een KNX-systeem. In de eerste gesprekken met KNX-systemintegrator Easing gaf de klant aan alleen de verlichting te willen aansturen. Maar gaandeweg ontdekte de klant steeds meer mogelijkheden van de internationale standaard. Uiteindelijk is nu alle automatisering in deze woning geïntegreerd in het KNX-systeem.
Bekijk project
2095 2996 750x563
VMA realiseert Smart Office voor AXA
Kantoorgebouwen creëren waar personeel volledige tijd- en plaats-onafhankelijk kan werken. Dat was de opdracht die AXA eind 2015 aan installatiebedrijf VMA gaf. Door de twee gerenoveerde kantoorgebouwen en het middelste nieuwbouwkantoor te automatiseren op basis van KNX, wist VMA het gewenste Smart Officeconcept te verwezenlijken. AXA heeft daarbij met behulp van de KNX-installaties de mogelijkheid om performant onderhoud op het gebouw te plegen.
Bekijk project
Lg lvarchitecten allconnects kontich 6 750x502
Volledige ontzorging via KNX-systeem in industrieel pand van All Connects
In het industriële pand van All Connects in Kontich zorgt de techniek voor een volledige ontzorging van de gebruikers. Het gebouw, met 1.900 m² werkruimte en opslagplaats maar ook 1.000 m² showroom en kantoren en een conciërgeappartement op de tweede verdieping wordt volledig geregeld en aangestuurd via een KNX-installatie. Elektriciteit Vochten trad hier op als installateur en systeem integrator en creëerde een omgeving waarin de medewerkers van All Connects optimaal kunnen presteren.
Bekijk project
Foto 1 k750x407
Maximaal comfort en beleving staan centraal in deze luxe woning
Bij de automatisering van deze luxe woning met bijgebouwen draaide alles om comfort en beleving. Vanzelfsprekend wilden de bewoners ook een zorgeloze en doelmatige bediening. Met de systemen die Domotechnology hier realiseerde, is aan al deze voorwaarden voldaan. Het resultaat is een project met een enorme diversiteit aan KNX-producten - van maar liefst 19 KNX-fabrikanten - en diverse integratiehoogstandjes.
Bekijk project