Inloggen NLFR

Wieland Electric introduceert de KNX–SMI interface

Wieland Electric voegt de KNX–SMI interface toe aan haar assortiment. Wat DALI voor verlichting is, is SMI voor rolluikmotoren. SMI is dus een sub-bus voor het aansturen van rolluikmotoren. Er kunnen tot acht rolluiken op één SMI-kring worden aangesloten.

Smi knx koppeling wieland 0 a 800pix De elektricien van de toekomst wil zich niet meer bezighouden met het demonteren van armaturen op locatie om kabels aan te sluiten. De moderne installateur wil tijd steken in dingen die meerwaarde kunnen bieden; foutloos werken en snelheid van installeren zijn voor hem de belangrijkste criteria om zich te onderscheiden van zijn concurrenten.

Minimale bekabeling
Door Daisychain (het doorlussen van de aansluitingen) gebruikt u een minimum aan bekabeling. Gecombineerd met het stekkersysteem van Wieland Electric kunnen er geen fouten meer gemaakt worden en zal de installatietijd gereduceerd worden tot het in-klikken van een aantal stekkers. Doordat de kabels een eigen codering hebben, kunnen op dit vlak ook geen fouten meer gemaakt worden waardoor de gevolgen van een verkeerde aansluiting tot het verleden behoren.

Eenvoudige configuratie parameters
Wieland Electric maakt deel uit van ATEM NV, een gerespecteerde importeur/distributeur van kwalitatief hoogstaande elektrotechnische producten en oplossingen. Binnen het merk Wieland Electric kunt u kiezen tussen een ‘binnen’-bekabeling (als de jaloezieën binnen staan) of een waterdichte (IP69K) ‘buiten’-bekabeling voor zonnewering die buiten wordt aangesloten. Zo dient u nog maar 1 geveldoorboring per 8 stores te voorzien, wat weer resulteert tot minder koudebruggen. Het configureren van de parameters gebeurt door de unieke ID’s in te geven of automatisch in de ETS-software. U dient dus geen extra software te installeren. De parameters zijn daardoor eenvoudig te configureren. De Wieland Electric SMI-KNX gateway is stekkerbaar volgens IEC61535.

 
Meer info op: Wieland Electric