Inloggen NLFR

Twee Belgische projecten genomineerd voor KNX Award

Op 20 maart worden in Frankfurt, tijdens het KNX Top Event op Light+Building, de internationale KNX Awards uitgereikt. In de categorie Young zijn twee Belgische projecten genomineerd. De ene genomineerde is een inzending van een groep studenten aan hogeschool Odisee van de Technologiecampus Gent. De andere kandidaat is een project, ingediend door studenten van de Thomas More Hogeschool, campus de Nayer.

Foto project in gent De studenten van Odisee, Simon De Sadeleer, Lieven De Maertelaere, Niels Bassleer en docent Energietechnologie Joachim Goeminne, kregen de nominatie voor hun Smart Lab of the Future. Dit is een laboratorium op Odisee Technologiecampus Gent dat met domotica op basis van de KNX-standaard is uitgerust.

KNX-IoT-interface
De andere genomineerde is een project gerealiseerd door studenten onder leiding van docent Jan Derua van de Thomas More Hogeschool in St. Katelijne-Waver. Zij ontwikkelden een open source KNX-IoT-interface met behulp van een Tapko SIM-KNX-module en een ARM Cortex A9 microprocessor. De software-interface naar de bus is zodanig ontwikkeld dat elke softwareontwikkelaar zijn eigen software eenvoudig kan aanpassen voor communicatie naar de bus. Om dit te bewijzen, werden drie cases uitgewerkt.

Wilt u de beurs Light+Building bezoeken? KNX België heeft nog vouchers voor toegangskaarten beschikbaar. Mail uw verzoek naar info@knx.be.


Foto project jan derua 300x300