Inloggen NLFR

Theben lanceert actor voor ventilatorconvectoren

Met de nieuwe actor FCA 2 KNX van Theben wordt het mogelijk om ventilatorconvectoren in een woning- of gebouwautomatisering te integreren. Deze actor is geschikt voor de aansturing van ventilatieconvectoren (fan coil units) in 2-buis en 4-buissystemen. De gebruiker kan met de FCA 2 KNX maximaal drie ventilatorstanden instellen.

Theben fca2knx De FCA 2 KNX werkt naar keuze met een 0-10 V ventilatorregeling en is geschikt voor proportionele 0-10 V puntskleppen. Ook heeft de actor een extra relais voor elektrische verwarmingsregisters of koelregisters. Daarnaast is er een potentiaalvrije ingang voor raamcontact of temperatuursensor en voor condenswaterbewaking.

Veelzijdige functies
Op de actor zitten 9 leds die de bedrijfstoestand weergeven. Het component maakt ook handmatige bediening mogelijk voor een aanpassing van de ventilatorstanden en het omschakelen tussen verwarmen en koelen. De actor zorgt ook, afhankelijk van de buitentemperaturen, voor aanpassing van de gewenste koelwaarden. Tevens heeft deze actor voor DIN-rail montage een potentiaalvrij schakelcontact naar keuze voor koel- of verwarmingsregister, en een noodprogramma.

Voor meer informatie kunt u mailen naar knx@tempolec.be, bellen met +32 71 590 039 of kijken op https://www.tempolec.be.