Inloggen NLFR

Tempolec breidt assortiment uit met KNX-actuator voor mengkraansturing

Tempolec verkoopt sinds kort de EK-HH1-TP; een KNX-actuator mengkraansturing. De actuator is bedoeld voor de sturing van vloerverwarming en koeling in combinatie met een ruimtethermostaat met ingebouwde temperatuur- en vochtigheidssensor. De KNX-actuator kan worden gemonteerd op een DIN-rail (8 modules).

Ekinex ek hh1 tp klein De actuator kan onder andere de menggroep en servomotor voor mengkraan aansturen, de circulatiepomp controleren en de temperaturen van aanvoer- en retourwater meten. In combinatie met een selectie van separate regelmodi voor verwarmen en koelen, kan de EK-HH1-TP ook de aanvoertemperatuur regelen.

Soorten uitgangen
De KNX-actuator heeft vijf uitgangen, waarvan een TRIAC-uitgang voor de servomotor, een AO1-uitgang voor de servomotor met een sturingssignaal van 0 tot 10 V en een relaisuitgang voor de controle van de circulatiepomp. De overige twee uitgangen zijn relaisuitgangen voor de extra functies.

Verschillende ingangen
De vijf ingangen op de EK-HH1-TP bestaan uit drie analoge ingangen voor passieve temperatuursensoren en twee configuratie-ingangen. De eerste configuratie-ingang is een analoge ingang voor de passieve temperatuursensoren de tweede is een numerieke ingang voor de potentieelvrije contacten.

Twee logische functies
De KNX-actuator bevat verder over twee logische functies met elk zestien objecten. De voeding vindt plaats via de bus en hulpvoeding. Alfanumerieke weergave en een toetsenbord waarborgen de veiligheid van de werkende parameters en de mogelijkheid om zaken te wijzigen.

Voor meer informatie kunt u mailen naar knx@tempolec.be, bellen met +32 71 590 039 of kijken op https://www.tempolec.be.