Inloggen NLFR

Succesvolle viering 30-jarig jubileum KNX

De KNX Association kijkt terug op een succesvolle viering van het 30-jarig jubileum. Ondanks de beperkingen van de wereldwijde coronacrisis konden de KNX Association en de verschillende nationale KNX-groepen aandacht besteden aan deze mijlpaal. De hele KNX-gemeenschap kwam de afgelopen maanden op digitale wijze - en dus coronaproof - samen in tal van evenementen om KNX een mooie verjaardag te wensen.

Knxis30 banner pr De festiviteiten varieerden van activiteiten op sociale media, wedstrijden en de digitale vakbeurs KNXperience, tot de speciale viering van het jubileum op 20 oktober. Tijdens een tien uur durende online streamingmarathon werd het 30-jarig jubileum door de wereldwijde KNX community uitgebreid gevierd.

Gemeenschappelijke viering
Meer dan twintig ondersteunende nationale KNX-groepen en duizenden deelnemers uit meer dan 50 landen gaven invulling aan de succesvolle #KNXis30-evenementenserie; de grootste in de geschiedenis van KNX. De activiteiten omvatte meer dan 1.000 bijdragen, 300 verhalen op sociale media en 3 uur aan videomateriaal. KNX België organiseerde op 28 oktober een speciaal webinar waarin verschillende KNX-fabrikanten hun nieuwste KNX-producten presenteerden aan de deelnemers. 

Toekomstgericht
“KNX heeft huizen, gebouwen, hele steden en zelfs de wereld slimmer gemaakt”, zegt Franz Kammerl, president van de KNX Association. “Het KNX-protocol koppelt systemen aan elkaar en maakt het mogelijk deze systemen intelligent aan te sturen. Zo zorgt KNX ervoor dat systemen efficiënter en duurzamer worden. KNX blijft een toekomstgerichte technologie met geweldige doorgroeimogelijkheden naar nieuwe gebieden. Uiteindelijk gaat het om het creëren van een eenvoudige gebruikerservaring terwijl we de energierekening, de ecologische voetafdruk en de complexiteit beperken. Ongeacht zijn leeftijd zal een KNX-systeem dus altijd state-of-the-art zijn!”