Inloggen NLFR

Succesvolle KNX-bijeenkomst en ledenvergadering in Antwerps Havenhuis

Op 26 april jongstleden organiseerde KNX België een zeer succesvolle bijeenkomst voor haar leden. Het eerste deel van de middag stond in het teken van de jaarlijkse ledenvergadering. De leden kregen daar een toelichting op de activiteiten die in 2016 zijn uitgevoerd, maar ook op de plannen voor 2017. Een van de nieuwe activiteiten, die op die dag werd gelanceerd, is de website www.knx-professionals.be. Na de ledenvergadering startte vervolgens een zeer boeiende netwerkbijeenkomst met uiteenlopende sprekers en onderwerpen.

Buffet 9 Tijdens de KNX netwerkbijeenkomst waren in totaal zo'n 50 KNX Professionals aanwezig die naar presentaties luisterden over de onderwerpen ETS Inside, LPWAN en KNX, en KNX Secure. Drie topics die om uiteenlopende redenen belangrijk zijn om toekomstige KNX-installaties te kunnen realiseren en de klanten voor woning- en gebouwautomatisering optimaal te kunnen bedienen.

Drie ontwikkelingen
ETS Inside zal ervoor zorgen dat eigenaren die zelf meer invloed op hun programmatie willen hebben, die rol ook kunnen oppakken. De combinatie tussen het draadloze netwerk LPWAN en de koppeling naar KNX kan leiden tot zeer interessante combinaties tussen functionaliteiten die tot op heden vaak om praktische redenen lastig te combineren waren. En KNX Secure wordt steeds meer een randvoorwaarde als een KNX Professional een KNX-installatie op afstand wil benaderen of als hij KNX-systemen via het internet met elkaar wil verbinden. In de drie presentaties kwamen de voordelen en toepassingen van deze technologieën duidelijk naar voren.

Bijzondere innovaties
In het tweede deel van de middag was er volop ruimte voor vijf KNX-fabrikanten die hun productinnovaties konden presenteren. ABB, Siemens, Jung, Wieland en Zennio stonden op het podium om uiteenlopende vernieuwingen toe te lichten. De inhoudelijke kant van de middag werd afgesloten met een korte presentatie over het KNX-project in het Havenhuis. KNX Professionals SB Controls heeft in dit prachtige gebouw een omvangrijke KNX-installatie geprogrammeerd. Daarbij gebruikmakend van gloednieuwe, innovatieve bewegingsmelders van ABB. Na de korte toelichting gingen alle aanwezigen via een rondleiding door het gebouw om onder meer de installatie met eigen ogen te aanschouwen. De middag werd afgesloten met een netwerkborrel en een dinerbuffet.

Op de nieuwe website is bij de rubriek Nabeschouwing een uitgebreid verslag, maar ook de handouts van de presentaties en de foto's van het event te vinden.