Inloggen NLFR

Nieuwe universele KNX dimmer zorgt voor de geknipte ledverlichting

Dankzij de nieuwe universele KNX dimmer van Siemens verlicht u uw ruimte zoals u het wilt. Met dit compacte, veelzijdige, betrouwbare én gebruiksvriendelijke toestel creëert u de passende sfeer voor elk moment.

Universal dimmer n 528d01 Conventionele gloeilampen, halogeenlampen en zelfs spaarlampen moeten steeds meer plaats ruimen voor de veel zuinigere en duurzamere ledverlichting. En daarmee stijgt ook de vraag naar de regeling van verlichting en lichtsterkte. Siemens breidde daarom zijn Gamma Instabus-reeks verder uit met de KNX dimmer. Met deze nieuwe universele dimmer past u de verlichting in uw ruimte aan uw wensen aan.

Het apparaat heeft een breed toepassingsgebied en zorgt o.a. voor een gezelligere woonkamer of hotelkamer, een ergonomischer kantoor of een sfeervollere omkadering van uw winkelruimte.

Uitgebreide functionaliteiten
De dimmer beschikt over twee uitgangen voor het schakelen en dimmen van resistieve, inductieve of capacitieve belastingen. Zonder minimumvereiste voor de belasting per uitgang. Zo kunt u zelfs ledlampen met kleine vermogens van slechts enkele watt dimmen. Ondanks de lage belasting wordt de led effectief gedimd tot zelfs volledig uitgeschakeld. Bij gebruik van beide uitgangen is er een limiet van 300 watt per uitgang. Als slechts één uitgang wordt gebruikt, ligt de limiet op 500 watt.

Voor beide uitgangen kunt u kiezen tussen vier standen: de normale modus, een timermodus met 1 of 2 niveaus en knipperen. Dankzij de geïntegreerde 8-bits scenarioregeling kunt u eenvoudig aangepaste lichtsterktes bewaren en later weer instellen. Ook de werkingsuren kunt u makkelijk meten.

Tot slot is de veiligheid gegarandeerd: bij overbelasting, kortsluiting of oververhitting schakelt de KNX dimmer zichzelf uit.

Meer informatie op: www.siemens.com/gamma