Inloggen NLFR

KNX introduceert toegankelijke ETS Inside

KNX introduceert vandaag wereldwijd ETS Inside, de nieuwste versie van de KNX-programmeermethode. ETS Inside is specifiek ontworpen om KNX-projecten eenvoudig en laagdrempelig te maken. Zo kunnen ook installateurs met weinig tot geen ervaring in gebouwautomatisering snel en gemakkelijk kleine en middelgrote projecten realiseren. Daarnaast biedt de eenvoudige opzet van ETS Inside ook verschillende voordelen voor de eindgebruikers.

Ets inside tablet Het voordeel van slimme automatisering in de woning of in kleine kantoorpanden lijkt tot de meeste eindgebruikers te zijn doorgedrongen. Steeds meer mensen praten over smart homes en slimme gebouwen. Met ETS Inside kunnen voortaan alle installateurs gebruik maken van KNX, de enige wereldwijd erkende standaard voor woning- en gebouwautomatisering.

iOS, Android of Windows
Door de gebruiksvriendelijke interface van ETS Inside is deze niet alleen eenvoudig te installeren, maar is het ook gemakkelijk voor de eindgebruiker om instellingen aan te passen. De gebruikersinterface heeft een eenvoudig opzet en is speciaal aangepast aan de displays van iPads, iPhones, Android-tablets, Windows-tablets en vergelijkbare apparaten.  Omdat installateurs met ETS Inside bepaalde parameters in de programmering kunnen deblokkeren voor eindgebruikers, kan de consument op deze manier eenvoudig onderdelen van de programmering aanpassen. Voorbeelden zijn het aanpassen van dimwaarden van lichten, tijdklokken en lichtscènes.

Snelle en goedkope installatie
De installatietijd van ETS Inside is beduidend korter dan andere programmeerprogramma’s van KNX. De klant hoeft hierdoor minder lang te wachten tot de installatie achter de rug is en kan sneller gebruik maken van de voordelen van zijn ‘slimme woning of gebouw’. Een ander voordeel van ETS Inside is dat de kosten voor het aanschaffen van de benodigde licentie voor de software aanzienlijk lager zullen liggen dan die voor de licentie van ETS Professional. De prijs voor de aanschaf van een licentie voor ETS Inside bedraagt € 160,-, inclusief de dongle waarop de software staat. Wel moet de installateur voor elk KNX-project een aparte ETS Inside licentie aanschaffen. Aan de andere kant is de licentieprijs veel lager dan die van ETS Professional, die duizend euro kost.

Kostenefficiënt
De lagere licentieprijs maakt ETS Inside samen met de kortere installatietijd tot een systeem dat kostenefficiënt kan worden geïnstalleerd. Projecten die met ETS Inside worden gerealiseerd zijn daarnaast altijd up-to-date, omdat de software permanent in de woning of het gebouw blijft.

Voor meer informatie over ETS Inside kunt u terecht op de speciale website van ETS Inside.