Inloggen NLFR

KNX-fabrikanten onthullen belangrijkste noviteiten tijdens webinar

Op donderdag 28 oktober presenteerden verschillende KNX-fabrikanten hun noviteiten aan de bijna 100 deelnemers aan het webinar van KNX België. De presentatie van de nieuwste KNX-producten van fabrikanten en leveranciers die lid zijn van KNX België vindt normaal gesproken plaats tijdens de jaarlijkse netwerkbijeenkomst. Omdat het event dit jaar niet doorging vanwege de coronacrisis, organiseerde KNX België in plaats daarvan een webinar.

Afbeelding webinar  en Het webinar werd geopend door Quentin Pierre, voorzitter van KNX België. Pierre trapte het webinar af met een korte introductie van KNX België. Hij verteldt wat de nationale groep jaarlijks doet voor haar leden en waarom je lid zou kunnen worden. Daarna gaf hij ook een kort overzicht van de mogelijkheden om meer te leren over het werken met KNX.


Presentaties KNX-fabrikanten
Na de introductie over KNX en de informatie over KNX-trainingen was het de beurt aan de fabrikanten om hun noviteiten te tonen. Via filmpjes presenteerden verschillende KNX-fabrikanten en leveranciers hun nieuwste KNX-producten. De eerste fabrikant was ABB, die onder andere de nieuwe RoomTouch Pro ABB liet zien en een nieuwe generatie schakelactoren presenteerde. B.E.G. was als tweede aan de beurt en toonde de deelnemers haar aanwezigheidsmelders. Hierna presenteerde Elausys haar nieuwste KNX-actuatorsysteem en Stagobel vertelde over de nieuwste JUNG-producten, waaronder een USB-wandcontactdoos, een wandcontactdoos met oriëntatieverlichting en drie nieuwe JUNG-apps.

Grote verscheidenheid aan producten
De deelnemers van het webinar zagen vervolgens een informatieve video over KNX IoT, die aan de hand van verschillende scenario’s de mogelijkheden schetste van uitgebreide woningautomatisering via KNX. Siemens presenteerde daarna haar recente uitbreidingen van het KNX-assortiment, met onder andere de Presence Detector WIDE en de RDG200-thermostaat. Ook Theben toonde haar nieuwe KNX-producten, waaronder verschillende actoren en de eerste producten die draadloos met KNX communiceren. De laatste productpresentatie was van Vecolux die onder meer de Zennio ALLinBOX en de EyeZen introduceerde aan de kijkers. Hierna bedankte Pierre de deelnemers aan het webinar en sloot hij het online event af.

Wilt u de presentaties van de fabrikanten terugzien? Klik dan hieronder op de linkjes om de betreffende video’s te bekijken.

Presentatie ABB

Presentatie B.E.G.

Presentatie Elausys

Presentatie JUNG

Presentatie Siemens

Presentatie Theben

Presentatie Vecolux