Inloggen NLFR

KNX bouwt marktpositie in Australazië verder uit

De Australische normerings- en standaardisatieorganisatie heeft KNX officieel uitgeroepen tot de nationale, technische specificatie. Hiermee heeft de organisatie een belangrijk deel overgenomen van de ISO/IEC 14543-3-norm waarop de internationale standaard KNX al is gebaseerd.

Knx KNX bouwt zijn positie op de markt voor Smart Home- en Smart Building-oplossingen in Australazië flink uit nu ook Australië KNX tot norm verheft. De normen van de Australische normerings- en standaardisatieorganisatie gelden namelijk ook voor buurland Nieuw-Zeeland.

‘Belangrijke mijlpaal’
De Australische markt voor Smart Home-producten groeit enorm; analisten verwachten dat de omzet het komende jaar al het record van 1 miljard US dollar zal doorbreken. Franz Kammerl, voorzitter van de KNX Association, is dan ook blij dat Australië en Nieuw-Zeeland KNX tot norm verheffen. “De standaardisering in Australië en Nieuw-Zeeland is voor ons weer een belangrijke mijlpaal. Dit bevestigt de toekomstbestendigheid van KNX als merkonafhankelijke norm en de kwaliteit van alle KNX-gecertificeerde producten.”

Erkenning
Naast de meest recente standaardisering in Australië en Nieuw-Zeeland en de normering conform de internationale ISO/IEC 14543-3 wordt KNX inmiddels ook erkend volgens andere norminstanties. Onder andere de Europese normen CENELEC EN50090, CEN EN 13321-1 en CEN EN 13321-2, de Chinese GB/T 20965 en de US-standard ANSI/ASHRAE 135 erkennen KNX als norm voor de markt van Smart Homes. De erkenning als technische specificatie door internationale en nationale normerings- en standaardisatie-organisaties geldt als de hoogste erkenning voor technische innovatieve technieken.