Inloggen NLFR

KNX België verwelkomt Bezonia als specialist in controle- en visualisatiesoftware

Bezonia is lid geworden van KNX België. Het bedrijf ontwikkelde een uniek configuratie, controle- en visualisatieplatform dat geschikt is voor meerdere protocollen. Zo is het via deze software mogelijk om KNX-installaties te configureren, bedienen en te visualiseren, maar in dezelfde omgeving kan men ook installaties op basis van Dali, DMX of BACnet integreren. Dit configuratie- en besturingsplatform zorgt er dus voor dat systeem integrators en installateurs voor de verschillende technologieën en automatiseringsprotocollen nog maar één softwarepakket voor configuratie, bediening en visualisatie nodig hebben.

Ui 01 De oplossing van Bezonia is geschikt voor zeer uiteenlopende gebouwen. Op dit moment wordt het pakket gebruikt in hotels, musea, pretparken, maar het blijkt ook voor tertiaire gebouwen uitermate geschikt. Hetzelfde geldt voor omvangrijke automatiseringsprojecten in villa’s of andere grote objecten waarvoor de systeem integrator of installateur veel verschillende systemen en protocollen binnen één besturing en visualisatie wil onderbrengen.

Integratie van technieken

De mensen bij Bezonia werken dagelijks aan de verdere ontwikkeling van de oplossing door het toevoegen van nieuwe protocollen aan hun bibliotheek. Het product is zeer geschikt voor de integratie van alle specifieke tools en technieken – verwarming, ventilatie, veiligheid, bewaking, verlichting, audio, video, toegangsmodules. En al die functies zijn zichtbaar in een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface.

Intuïtief controlescherm

Een intuïtieve configuratie laat toe sequenties en scenario’s aan te maken volledig op wens van de voorkeuren en behoeftes van de gebruikers. Het is zeker niet alleen een visualisatiescherm. Bezonia creëert nadrukkelijk een comfortabel ecosysteem dat toegankelijk én te beheren is vanaf elke intelligente schakelaar, computer, tablet of smartphone. De configuratie gebeurt via de Bezonia Cloud en kan dus ook op afstand worden aangepast. Wel is de software altijd in het gebouw op een server aanwezig, zodat alle functionaliteiten van Bezonia onverminderd te gebruiken zijn, ook als er geen internetverbinding is.

Experience center in Brussel

Bezonia biedt installateurs en systeem integratoren een training aan. Maar echt noodzakelijk is dat niet, zegt de leverancier, omdat de software bijzonder intuïtief werkt. De meeste vakmensen zullen met wat oefenen de werkzaamheden snel onder de knie hebben. Ook is er de mogelijkheid om de oplossing te komen bewonderen in het Bezonia Experience Center nabij Brussel.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Olivier Van den Bergh: olivier.vandenbergh@bezonia.com of  +32 468 45 25 18. Of kijk op de website www.bezonia.com.