Inloggen NLFR

KNX beleeft recordjaar door eCampus en nieuwe producten

Het jaar 2017 blijkt voor KNX een succesvol jaar, waarin vele nieuwe producten zijn geïntroduceerd. In vergelijking tot het voorafgaande jaar heeft KNX er alleen al 20.000 nieuwe geregistreerde gebruikers bij gekregen. Slechts drie jaar na de start van het gratis online-trainingsplatform werd eCampus al door meer dan 100.000 gebruikers uit 192 landen over de hele wereld gebruikt.

Logo knx met keurmerk “Wij kijken daarmee terug op een werkelijk ongekend jaar 2017. KNX heeft zijn leidende positie als wereldwijd meest gebruikte, leidende standaard voor intelligente gebouwautomatisering verder uitgebouwd”, concludeert Franz Kammerl, president van KNX Association. Tegen de achtergrond van het succesvolle jaar 2017 doet KNX een bijdrage aan Plant-for-the-Planet.

ETS Inside is groot succes
Het jaar 2017 begon veelbelovend met de introductie van de nieuwe KNX-oplossing ETS Inside, die wereldwijd positief werd ontvangen. Met ETS Inside kunnen kleine en middelgrote KNX-installaties eenvoudig en comfortabel via mobiele devices worden geconfigureerd en kunnen functies in het huis individueel worden aangepast. Deze nieuwe software combineert de veiligheid en stabiliteit van de standaard KNX met een intuïtief gebruikersplatform. Dit biedt zelfs onervaren eindgebruikers een snelle instap in storingsvrije woningautomatisering.

KNX Secure
Nog een mijlpaal was de normering van de beveiligingsarchitectuur KNX Secure volgens EN 50090-4-3 door internationale normeringsorganisaties. “Daarmee is KNX officieel gekeurd tot eerste en enige standaard voor slimme woningen en slimme gebouwen; het voldoet wereldwijd aan de hoogste beveiligingseisen in de cyberbeveiliging”, verklaart KNX-president Franz Kammerl. De KNX Secure-architectuur vormt de grootste systeemuitbreiding ooit van de KNX-standaard en is vast onderdeel van de nieuwe softwareversie 5.6 van ETS.

Veel doorleermogelijkheden
Naast de stormloop op de KNX eCampus is ook de succesvolle start van de nieuwe KNX-opleidingen rondom HVAC een bewijs van de groeiende interesse in de doorleermogelijkheden bij KNX. De HVAC-trainingen worden aangeboden door speciaal gecertificeerde scholingscentra. Ze stomen KNX-partners klaar voor de samenwerking met ondernemingen die componenten aanbieden voor het verwarmen, ventileren en koelen van woningen en gebouwen.

Steun voor het goede doel
Tegen de achtergrond van het succesvolle jaar 2017 doet KNX een bijdrage van in totaal 20.000 euro aan Plant-for-the-Planet. Dat komt overeen met een euro per nieuw geworven eCampus-gebruiker. Dit door de VN ondersteunde kinder- en jeugdinitiatief richt zich op klimatologische rechtvaardigheid. Het bestrijdt de klimaatverandering door het planten van bomen. In totaal heeft Plant-for-the-Planet naar eigen zeggen al 15,2 miljard nieuwe bomen geplant.