Inloggen NLFR

Kleine bewegingsmelder van JUNG heeft discreet design

De nieuwe JUNG bewegingsmelder Mini Basic zorgt voor een accurate en doelgerichte bewegingsdetectie binnen een straal van maximaal 3 meter. Dankzij zijn compacte uitvoering valt hij nauwelijks op in de ruimte.

Jung bewegungsmelder mini basic De bewegingsmelder beschikt over een PIR-sensor waarmee - lichtsterkte onafhankelijk – hij alle bewegingen in een straal van 360 graden nauwkeurig registreert. De sensor werkt tangentieel (6 m) alsook radiaal (5,5 m). Dat wil zeggen dat de bewegingsmelder dwars door het detectiebereik nauwkeurig alle bewegingen van personen detecteert. Het maakt niet uit of die personen zich naar de sensor toe of van de sensor weg bewegen.

Doelgerichte sturing
Zijn specifieke eigenschappen maakt deze melder erg geschikt voor een energiezuinige en voordelige verlichtingssturing. Denk bijvoorbeeld aan de toepassing in hotelkamers, waar de bewegingsmelder de 'bezetfunctie' doelgericht en eenvoudig kan aansturen. Bovendien past de Mini Basic naadloos in een KNX-installatie. In combinatie met andere KNX-componenten, zoals het JUNG multistation, neemt hij de aanwezigheidsdetectie op de plek van een hotelcardschakelaar over. Betreedt een hotelgast zijn kamer, dan zorgt deze bewegingsmelder voor het inschakelen van de verlichting en de klimaatsturing. 

Bijna onzichtbaar
De parametrering, configuratie van de nalooptijd en het instellen van de lichtsterkte verlopen via de aangesloten KNX-apparaten. Dit kan bijvoorbeeld het JUNG KNX multistation, een binaire ingangsmodule of een Taster-interface zijn. De bewegingsmelder Mini Basic krijgt zijn stroom via de netvoeding of busspanning. De bewegingsmelder Mini Basic wordt gekenmerkt – zoals zijn naam al zegt – door zijn discreet design. Aan de buitenzijde zijn enkel de lens (Ø 35 mm) en de designring (samen Ø 52 mm) zichtbaar. Hierdoor is de bewegingsmelder zelf vrijwel niet te zien, terwijl hij wel ‘allesziend’ is!