Inloggen NLFR

JUNG Voice Control stuurt de woning

Voor de aansturing van de slimme woning met gesproken bevelen is er nu JUNG Voice Control. JUNG introduceert de cruciale interface die bekend is van smartphones, smart speakers nu in de wereld van de toekomstbestendige KNX-technologie. Door de koppeling van het KNX-gebouwenbeheersysteem met het IoT wordt de woning nu nog comfortabeler.

Sprachsteuerung Om de onderliggende systemen achter de KNX-technologie spraakcompatibel te maken, dient de interface voor gebruik eerst geactiveerd te worden via de instellingen van de Smart Visu Server of de Visu Pro Server. De koppeling met de diverse gebouwentechnieken is eenvoudig en kan snel worden gerealiseerd.

Spraakopdrachten beheren
In overleg met de gebruiker kiest de systeemintegrator de aan te sturen functionaliteiten, zodat gebruikers met hun stem het volledige gebouw kunnen aansturen. Voor maximaal comfort hebben gebruikers de mogelijkheid om de spraakopdrachten aan te passen. Dit is zelfs achteraf nog mogelijk. Zo kan een onnauwkeurige “schakel wandlamp aan” bijvoorbeeld worden aangepast naar een meer concreet “schakel de plafondverlichting in de woonkamer aan”.

Complete oplossing
Apparaten buiten het KNX-universum zijn ook te integreren via de Jung-interface, die de componenten vervolgens koppelt aan de KNX-functies zodat deze ook via spraakopdrachten zijn aan te sturen. Tot op heden is de Alexa assistent van Amazon reeds geïntegreerd; de koppeling met Google Home is in volle ontwikkeling. De JUNG Voice Control maakt onderdeel uit van de Smart Visu Server, die met de al aanwezige functionaliteiten en de toevoeging van de Voice Control nog completer is. Dit maakt de Smart Visu Server een budgetvriendelijke oplossing voor de visualisatie van elk project.

Voor meer informatie kunt u mailen naar fabienne.de.nutte@stagobel.be, bellen met +32 9381 8519 of kijken op https://www.jung.de/en/7973/products/new-items-2019/smart-voice-control-in-a-knx-building/