Inloggen NLFR

JUNG introduceert KNX multistation

JUNG voegt het KNX multistation toe aan haar assortiment. Het nieuwe KNX multistation combineert in- en uitgangen in één compact apparaat. Daarnaast worden in het multistation functies gecombineerd die anders alleen door verschillende, individuele apparaten zouden kunnen worden gerealiseerd. Vooral in projecten met een repetitief karakter zoals kantoren en hotelkamers kan het gebouwenbeheer op een snelle en kosteneffectieve manier geautomatiseerd worden.

Jung 23066reghe copy Het multistation is een echte ‘problem solver’. Deze component, met een inbouwbreedte van slechts 4TE, biedt een unieke combinatie van 6 druktoetsinterfaces, 6 schakeluitgangen en 2 ingangen voor temperatuursensoren.

Vele functionaliteiten
Ook intern biedt het multistation heel wat functionaliteiten, zoals geïntegreerde kamerthermostaten, uitgebreide logische functiepagina’s, rekenkundige functies en tijds- en scènefuncties.   
Hiermee kan een compleet kantoor, hotelkamer of ziekenhuiskamer met alle nodige functies worden uitgerust. De configuratie kan naar wens zonder ETS-groepsadressen uitgevoerd worden en vervolgens eenvoudigweg voor alle andere ruimtes gedupliceerd worden.

Kostenefficiënt
Het multistation is ook ideaal voor renovatieprojecten. Door de geringe nood aan aansluitingen op het stroomnet worden de kosten lager gehouden in vergelijking met het apart schakelen via afzonderlijke schakel-, zonnewering- en verwarmingsactoren.
De voordelen van het multistation zijn duidelijk: zijn brede functionaliteit betekent minder individuele componenten, minder systeemapparaten en bijgevolg een afgeslankte KNX-topologie. Dit resulteert in een aanzienlijke kostenbesparing.

Voor meer informatie kunt u mailen naar fabienne.de.nutte@stagobel.be, bellen met +32 9 381 85 19 of kijken op jung.de/nl/online-catalogus/350288513/