Inloggen NLFR

Introductie van ETS Inside maakt KNX toegankelijker

Tijdens de beurs Light+Building, eerder dit jaar, heeft KNX ETS Inside gepresenteerd. Het is een nieuwe versie van de programmeertool die in de installatie zelf wordt geïnstalleerd. Met ETS Inside kunnen, zo is de doelstelling, ook installateurs met minder ervaring in woning- en gebouwautomatisering KNX-installaties programmeren. De tool is bedoeld voor kleine en middelgrote automatiseringsprojecten. Uiteindelijk kunnen zelfs eindgebruikers die zich erin willen verdiepen, hiermee configuraties aanpassen.

Plaatje ets inside Onlosmakelijk onderdeel
De kern van ETS Inside is dat de software een onlosmakelijk onderdeel wordt van de installatie, doordat het geïnstalleerd is op een harde schijf in de installatie. De interface waarmee de programmering kan worden uitgevoerd, is uiterst eenvoudig en kan via touch screens op tablets of smart phones worden bediend. De beperking in ETS Inside is dat de installatie uit maximaal 1 TP-lijn, 1 RF-lijn en 1 IP-lijn kan bestaan. Zodra installaties uitgebreider worden, moet men overstappen op ETS Professional.

Speciale website
In maart 2017 vindt de internationale lancering van ETS Inside plaats. Vanaf dat moment is de software beschikbaar. Om de markt voor te bereiden op de komst van ETS Inside zal de KNX Association de komende periode een informatiecampagne starten. Zodra deze informatie beschikbaar is - waarschijnlijk op een speciale website - dan zorgen wij dat deze wordt gedeeld.