Inloggen NLFR

Gira presenteert nieuwe uitgave Gira G1 met flinke functie-uitbreiding

Een vernieuwde uitgave van de Gira G1 maakt de KNX bedieningscentrale nog meer multifunctioneel dan deze al was. In de tot nu toe omvangrijkste nieuwe release komt er een belangrijke functie voor de intelligente gebouwentechniek bij: de regeling van verwarming, klimaatregeling en ventilatie.

Gira raumbediengeraet g1 nl 3517 1532356621 Met de Gira G1 konden gebruikers al de ruimtetemperatuur regelen, licht en jaloezieën besturen, complete scènes oproepen en het apparaat in een vastgelegde directe functie als schakelaar gebruiken. Nu is ook een temperatuursensormodule toegevoegd, die direct op de G1 wordt aangesloten.

Temperatuursensormodule
De nieuwe temperatuursensormodule is snel en makkelijk te monteren en maakt het mogelijk om de ruimtetemperatuur nog exacter en comfortabeler te regelen in de ruimte waarin het apparaat is geïnstalleerd. Met de knop ‘tijdschakelklok’ kan deze functie ook tijdgestuurd worden uitgevoerd. Daarbij kunnen gebruikers kiezen uit de bedrijfsmodi ‘Comfort’, ‘Stand-by’, ‘Nacht’ en ‘Vorst-/warmtebeveiliging’. De betreffende instelwaarden voor de temperatuur zijn per modi afzonderlijk aan te passen.

Temperaturen aanpassen
Via de functie ‘Kamerthermostaat-neveneenheid’ is het mogelijk de temperaturen in verschillende ruimtes aan te passen. Door een centrale Gira G1 kunnen maximaal 150 verwarmingscycli met externe ruimtetemperatuurregelaars worden bediend. De Gira G1 kan zelf ook als neveneenheid van een kamerthermostaat fungeren. Ook het instellen van de saunatemperatuur is met de functie-uitbreiding van de Gira G1 mogelijk. Via de thermostaat-neveneenheid kunnen temperaturen in vijf ingestelde bereiken tussen 40 °C en 110 °C worden gereguleerd.

Airconditioning
Met de huidige functie-uitbreiding van de Gira G1 kan de gebruiker nu ook de airconditioning aansturen als deze over een KNX-interface beschikt. Functies als gewenste ruimtetemperatuur, bedrijfsmodus, ventilatorstand en richting van de luchtstroom kunnen zo met de Gira G1 spelenderwijs worden vastgelegd. Bovendien kan de gebruiker tot vijf favoriete instellingen opslaan.

Video- en audiobesturing
Naast de uitgebreide HVAC-functie heeft de G1 nog meer nieuwe functionaliteiten gekregen. Zo kan de G1 nu ook videobeelden weergeven van IP-camera's, waardoor te allen tijde zichtbaar is wat zich in de tuin, de garage, bij de voordeur of in het trappenhuis afspeelt. Ook de functie audiobesturing is nieuw: Met de Gira G1 kunnen vanaf nu alle audiosystemen met KNX-interface worden bestuurd.

Lichtregeling
De Gira heeft ook twee extra Comfort-functies. Met de Color Picker kan de gewenste lichtkleur van RGB-, RGBW- of TunableWhite-verlichting exact worden ingesteld en geselecteerd via een kleurcirkel of een schuifregelaar. De lichtsterkteregeling vindt plaats via de bekende dimmerfunctie. Er kunnen maximaal 5 kleuren worden opgeslagen, die daarna direct oproepbaar zijn.

Deurcommunicatie
Op het vlak van deurcommunicatie is – in combinatie met de TKS IP-Gateway – nu ook een interne spraakverbinding beschikbaar tussen meerdere Gira G1's en met de Gira huisstations. Hierdoor kan de Gira G1 in combinatie met het Gira deurcommunicatiesysteem als huisstation en HomeServer Client worden gebruikt.

Voor meer informatie kunt u mailen naar info@gira.be, bellen met +32 0 474 534 041 of kijken op https://www.gira.com/nl_NL/gebaeudetechnik/produkte/neuheiten/g1/features.html.