Inloggen NLFR

Gaat de KNX-publieksprijs naar Belgisch KNX-project?

Op 10 maart 2020 organiseert de KNX Association op Light + Building de 13e editie van de KNX Awards. Tijdens dit evenement reikt de organisatie onder andere de People’s Choice Award uit; een prijs voor een bijzonder KNX-project, waarbij het publiek de winnaar kiest uit 35 genomineerde projecten. Dit jaar nomineerde de organisatie maar liefst drie Belgische projecten. KNX België roept al haar leden op om op een van deze projecten te stemmen en zo de Belgische KNX-community in de schijnwerpers te zetten.

Prijsuitreiking Onder de Belgische genomineerden voor de People’s Choice Award bevinden zich twee projecten van hogeschool Odisee in Gent. Verder is ook de realisatie van slimme installaties in een politiebureau in Kortrijk door system integrator SUMI smart genomineerd voor de publieksprijs.

Stemmen
KNX België moedigt iedereen aan om te stemmen op een van de genomineerde Belgische projecten om zo de Belgische eer hoog te houden. Na registratie is het mogelijk om in te loggen en via deze link één stem uit te brengen op een van de genomineerden.

Off-grid domoticahuis
Energietechnologie-studenten van de Odisee hogeschool in Gent ontwierpen het off-grid domoticahuis; een domotica/simulatiehuis dat zonder energieaansluiting moet kunnen functioneren. Zonnepanelen en een thuisbatterij zorgen voor de energievoorziening binnen het off-grid domoticahuis. De studenten monitoren de opbrengst en het verbruik van energie aan de hand van een KNX-module die is aangesloten op een slimme meter en optimaliseren zo het verbruik. Binnen het off-grid domoticahuis zit ook een warmtepomp geïntegreerd met twee binnenunits die door een KNX-module wordt aangestuurd.

Amazing KNX advanced educational flightcases
Hogeschool Odisee in Gent biedt als KNX-opleidingsinstelling de KNX-basiscursus aan. Met behulp van speciale koffertjes met daarin de basiscomponenten stomen de trainers hun cursisten klaar voor het bijbehorende examen. Studenten van de hogeschool hebben deze oefenkoffers nu uitgebreid met aanvullende componenten, zodat de koffers ook geschikt zijn als oefenmateriaal bij het behalen van de KNX gevorderdencursus.

Politiebureau Kortrijk
Binnen het KNX-project in politiebureau Kortrijk, werkten system integrator SUMI smart, ISTEMA, Stagobel, byNubian en de EEG Group samen aan de realisatie van de slimme installatiesystemen. Dit project won eerder al de nationale KNX Innovation Award. De betrokken partijen zorgde voor een volledige integratie van alle slimme installaties waardoor een energiezuinig en slim gebouw ontstond. Het KNX-gestuurde politiebureau is toekomstbestendig en voldoet aan de strenge energetische EU-eisen.