Inloggen NLFR

Elsner Suntracer KNX Pro, een veelzijdig en krachtig weerstation

De Suntracer KNX Pro van Elsner is een all-in-one weerstation dat precieze weergegevens biedt als basis voor de automatisering van slimme woningen en gebouwen. Het vlaggenschip binnen de Suntracer-reeks van Elsner is enorm veelzijdig: windsnelheid en windrichting (0°-360°) worden gemeten via ultrasone sensoren. Bovendien detecteert hij ook regen en sneeuw. De meetelementen worden verwarmd zodat dauw en mist geen neerslagsignaal activeren.

Elsner suntracerknxpro ausschnitt Het weerstation berekent de positie van de zon (azimut en elevation) op basis van het ontvangen GPS-signaal. Zo kan het station de zonwering van maximaal 12 gevels sturen, inclusief lamellen en schaduwrandtracering. Vanzelfsprekend meet hij ook de temperatuur, als basis voor onder andere koude- en vorstbeschermingsfuncties.

Condensatie voorkomen
Door middel van de gemeten luchtvochtigheid berekent de Suntracer KNX Pro het dauwpunt om condensatie te voorkomen. Ten slotte meet hij ook de luchtdruk. Alle waarden kunnen worden gebruikt voor de regeling van grensafhankelijke schakeluitgangen. Statussen kunnen worden gekoppeld via 8 logische EN-poorten en OF-poorten. Ook zijn er 8 multifunctionele modules beschikbaar.


Voor meer informatie kunt u mailen naar info@vecolux.be, bellen met +32 3 633 10 26 of kijken op https://ecatalog.vecolux.be/shop/product/el70900-elsner-suntracer-knx-pro-139620