Inloggen NLFR

Efficiëntere DALI-lichtsturing met nieuwe KNX-actuator

Verlichting is essentieel voor de sfeer in een ruimte en het welbehagen van de gebruikers. Met de nieuwe KNX-actuator controleert u de kleurtemperatuur en dimcurves van uw DALI-verlichting tot in de puntjes. Hij is bovendien energiezuinig en eenvoudig te installeren.

5wg1 525 1db11 winkel original Met de nieuwe configureerbare KNX-dimmer-schakelaar van Siemens bootst u de natuurlijke daglichtcurve perfect na. Zo zorgt u voor de optimale verlichtingsratio in elke ruimte op elk moment van de dag. Dit extra lichtcomfort ondersteunt de prestaties van de gebruikers en creëert de best mogelijke werk- en leefomstandigheden.

Volledige controle
Met de nieuwe KNX-switch & dim-actuator (N 525D11) stuurt u tot 20 verschillende DALI-lichtbronnen aan. Stel uw verlichting tot in de puntjes af wat betreft de kleurtemperatuur (van scherp koel tot gezellig warm) en intensiteit. Met dit staaltje KNX-innovatie configureert u dimcurves in een handomdraai en kunt u verlichtingscycli en lichtscenario’s opslaan. In combinatie met aanwezigheidsdetectoren baadt zo elke ruimte – enkel wanneer nodig – in het perfecte licht.

Statusdisplay
De geïntegreerde display toont de status van de DALI-lijnen en eventuele foutboodschappen, zodat u meteen gericht kunt ingrijpen. De N 525D11 verbruikt weinig energie en is standaard uitgerust met een urenteller zodat u een vinger aan de pols houdt qua verlichtingsgebruik.

Eenvoudig te installeren
Elke KNX-switch & dim-actuator (N 525D11) heeft twee Digital Adressable Lighting Interfact (DALI)-outputs die op hun beurt 20 DALI-voorschakelapparaten aansturen. U kunt deze KNX-actuator tot in detail programmeren met een uitgebreid Engineering Tool Software (ETS)-programma of gebruik maken van de (aanpasbare) voorgeprogrammeerde dimcurves. De nieuwe KNX-actuator is de ideale oplossing om complexe DALI-lichtsystemen op een energiezuinige manier aan te sturen. Deze aansturing is mogelijk zonder hoge installatiekosten, omdat de schakelaar-dimmer gewoon op de rails in uw elektriciteitskast past.

Voor meer informatie kunt u mailen naar BP.Sales.be@siemens.com, bellen met +32 253 621 11 of kijken op https://magazine.siemens.be/products/efficientere-dali-lichtsturing-met-nieuwe-knx-actuator/.