Inloggen NLFR

Domotechnology en Dynamitec winnen KNX Innovation Award 2017

Domotechnology en Dynamitec sleepten beiden een KNX Award in de wacht voor het project dat zij indienden voor de KNX Innovation Award 2017. Juryvoorzitter Jan Derua maakte de winnaars van de prestigieuze award bekend tijdens de netwerkbijeenkomst van KNX België op 19 oktober bij de Thomas More Hogeschool in Sint-Katelijne-Waver.

De winnaars 1 De verkiezing kende voor het eerst twee winnaars, waarbij de jury een award uitreikte aan het beste project in de categorie Tertiair en het beste project in de categorie Residentieel. De KNX Award voor het beste residentiële project ging naar Domotechnology en Dynamitec sleepte de KNX Award in de wacht voor de categorie tertiair.Automatisering luxe woning
Domotechnology won de onderscheiding voor de wijze waarop zij een luxe woning met bijgebouwen had geautomatiseerd, waarbij alles draaide om comfort en beleving. De bewoners wilden daarnaast ook een zorgeloze en doelmatige bediening van alle domotica. Domotechnology leverde uiteindelijk een project op met een enorme diversiteit aan KNX-producten - van maar liefst 19 KNX-fabrikanten - en diverse integratiehoogstandjes, die allemaal via één app te besturen zijn.

Posthotel
De jury beloonde Dynamitec met de KNX Award voor het ombouwen van het monumentale postgebouw van Gent naar het hedendaagse ‘Posthotel’. Voor de realisatie van het omvangrijke en hoogstaande comfort in het huidige posthotel gebruikte Dynamitec 467 projectdeelnemers en had ze in totaal 15 KNX-fabrikaten nodig voor de verschillende automatiseringen. Het eindresultaat bezorgt de hotelgasten een ultiem comfort, maar ook maximale ondersteuning voor het hotelpersoneel en energiebesparing door smart building-toepassingen.

Beoordeling projecten
De jury beoordeelde in totaal 12 projecten van zes verschillende KNX Professionals. De juryleden lette daarbij op innovatie, commerciële waarde en originaliteit van de projecten. Leidend bij deze factoren waren de complexiteit van het project, hoe de integratie van KNX met andere systemen is opgelost, de marktpotentie van deze oplossing voor andere projecten, hoe bijzonder het project is en wat is de voorbeeldfunctie voor KNX is.

Samenstelling jury
De jury die de ingezonden projecten voor de KNX Innovation Awards 2017 beoordeelde, bestond uit vertegenwoordigers van de brancheorganisaties voor installateurs Fedelec en Nelectra. Jan Derua, KNX-tutor bij de Thomas More Hogeschool, zat de jury voor bij het beoordelen van de projecten.

 
Een korte beschrijving van de winnende projecten zijn te lezen op de website van KNX.

Domotechnology: https://www.knx-professionals.be/nl/projecten/maximaal-comfort-en-beleving-staan-centraal-in-deze-luxe-woning

Dynamitec: https://www.knx-professionals.be/nl/projecten/dynamitec-bouwt-monumentaal-postgebouw-om-tot-lsquoposthotelrsquo-met-knx