Inloggen NLFR

ABB presenteert KNX Professional schakelactoren

ABB breidt zijn assortiment van schakelactoren verder uit met de serie ‘Professional’ met energiefuncties. De ABB i-bus® KNX Professional schakelactoren hebben een hoge schakelcapaciteit en een verbeterde energiemanagementfunctionaliteit en zijn ideaal voor gebruik in high-end toepassingen. De serie is geschikt voor grote commerciële projecten en omvat acht schakelactoren, ontworpen voor het betrouwbaar schakelen van hoge en capacitieve belastingen tot een last van 20 AC.

Abb i bus knx standard switch actuator range De Professional-serie versterkt het streven van ABB om klanten te helpen bij het optimaliseren van het energieverbruik. De producten in deze serie en beschikken over vier verbeterde belastings- en verbruiksregelingsfuncties voor meting, bewaking, meting en beheer. Dit biedt transparantie over het energieverbruik en de beschikbaarheid op het laagste niveau, zodat de stromen kunnen worden gecontroleerd zonder verlies aan beschikbaarheid, functie of comfort.

Energie-efficiënte werking
Wanneer de parameters van de schakelactoren zijn ingesteld, kunnen gebruikers verschillende instellingen of scènes programmeren om er zeker van te zijn dat ze zo efficiënt mogelijk werken. Zo kan bijvoorbeeld de verlichting worden uitgeschakeld wanneer deze niet nodig is om onnodig energieverbruik te verminderen en hogere tarieven te vermijden. Als alternatief kunnen gebruikers bepaalde ladingen uitschakelen terwijl ze batterijvoeding gebruiken, om het verkrijgen van energie uit het elektriciteitsnet te verminderen.

Gereedschappen energie-efficiënte gebouwen
“Met deze laatste toevoegingen aan ons assortiment schakelactoren bieden we nu het grootste portfolio op de markt, met een oplossing voor elk type gebouw”, aldus Oliver Iltisberger, managing director bij ABB Smart Building. “We zijn voortdurend op zoek naar manieren om klanten te helpen het comfort en de veelzijdigheid te verhogen, zonder afbreuk te doen aan de ervaring van de eindgebruiker. Met de Professional-serie bieden we klanten bovendien de tools die ze nodig hebben om ervoor te zorgen dat gebouwen alleen energie gebruiken waar en wanneer ze dat nodig hebben.”

Voor meer informatie kunt u mailen naar Gertjan.Demolon@be.abb.com, bellen met 0800 - 851 69 of kijken https://new.abb.com/low-voltage/nl/producten/building-automation/product-range/abb-i-bus-knx/products/outputs/abb-i-bus-knx-professional-schakelactoren.