Inloggen NLFR

Starten met ETS-software

Om KNX-installaties te kunnen programmeren, heeft u de software ETS5 nodig. Deze software is uitsluitend online aan te schaffen bij de internationale KNX Association. Het werken met de software kunt u leren via de gecertificeerde KNX-opleidingen bij officiële KNX Trainingscentra of door zelfstudie via onder meer de ETS eCampus.

De software ETS5 stelt installateurs en system integrators in staat de KNX-gecertificeerde producten van uiteenlopende fabrikanten te programmeren en tot één automatiseringssysteem te smeden. Evenals de standaard bestaat ook de software al 25 jaar. Geregeld komen nieuwe versies uit. De meest recente versie, ETS5, kwam in oktober 2014 op de markt en werkt uitsluitend onder Windows. Van de software is ook een Nederlandstalige versie beschikbaar.

Leren via ETS eCampus
Om zelfstandig de basisprincipes van de software onder de knie te krijgen kunt u terecht bij de eCampus, een eLearning tool die via de internationale onlineshop te benaderen is. De ETS eCampus is ook volledig in het Nederlands en Frans beschikbaar. Voor meer informatie en deelname maakt u een account aan in de onlineshop van de internationale website: https://my.knx.org/.


ETS apps
Een aanvulling op de software zijn de ETS-apps, die het werken met de software eenvoudiger, sneller en completer maken. Net als op mobiele telefoons zijn ook binnen ETS5 soms extra functies gewenst. Die aanvullende functionaliteiten op de basisfuncties van de software biedt de KNX Association met behulp van ETS-apps. Deze zijn via de KNX online shop te bestellen.

Uitgebreide informatie over ETS5 en andere softwaregerelateerde onderwerpen zijn te vinden op www.knx.org. Het aanschaffen van de software en de ETS-apps is uitsluitend mogelijk via de website van de KNX Association, nadat u een account heeft aangemaakt op de website https://my.knx.org/.