Inloggen NLFR

KNX-kennisevent - Zorg voor waardevermeerdering in uw bouwproject 23-11-2017

Havengebouw 18 medium

Ruim 70 geïnteresseerde marktpartijen geïnformeerd over KNX


Op donderdag 23 november 2017 organiseerde KNX België een boeiende informatiebijeenkomst over de automatisering van moderne vastgoedprojecten. Een hedendaags kantoorpand kan  niet meer zonder een geavanceerde gebouwautomatisering. Maar de keuze voor het systeem vereist een heldere blik op de toekomst. Is het gekozen systeem toekomstvast en fabrikantonafhankelijk? Krijgt de opdrachtgever de garantie  dat het systeem over 5 jaar nog altijd werkt en uit te breiden is. Past het systeem bij alle nieuwe functies die het Internet of Things ons biedt?

Ruim 70 mensen, waarvan velen adviseur, architect of opdrachtgever, kwamen naar de bijeenkomst in het prachtige Havenhuis in Antwerpen. Daar kregen zij eerste een introductie van Joost Demarest, CTO van de KNX Association, over de rol en de waarde van KNX in de wereld van gebouwautomatisering. Vervolgens kwamen er verschillende voorbeelden van gebouwen en projecten waarin KNX als centrale techniek werd gebruikt. De voorbeelden varieerden van Energieneutrale gebouwen tot een ziekenhuis, en van de universiteitscampus van KU Leuven tot en met het bijzondere Hotel Post in hartje Gent. Tot slot werd ook het KNX-systeem in het Havenhuis kort toegelicht, om vervolgens de mogelijkheid te bieden aan de bezoekers om het gebouw en de techniek met eigen ogen te gaan bekijken. Na de rondleiding was er nog een receptie met lekker hapjes. Dit alles resulteerde in een zeer geslaagd kennisevent.

Hiernaast zijn de presentaties van deze middag als handouts te downloaden. Ook kunt u een serie foto's van deze middag bekijken.